in

LJUDI UMIRU, A POLITIČARI SE I DALJE PREPUCAVAJU

Autopijac.com

Inicijativa slobodnih građana izražava veliku zabrinutost nastavkom političkih prepucavanja oko zdravstvene situacije u Novom Pazaru i Sandžaku.

U poslednjoj izjavi, ministar zdravlja Zlatibor Lončar prozvao je gradonačelnika Novog Pazara da vodi političku borbu i da zbog toga kaže da Novi Pazar nije žarište virusa. Podsećamo javnost da su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac krajem avgusta davali kontradiktorne izjave o stanju u Novom Pazaru i Tutinu što je stvarilo dodatno nepoverenje građana u predstavnike vlasti i zvanične institucije.

U periodu od 23. avgusta do 5. septembra u novopazarskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je više od 260 pacijenata, a tokom istog perioda na antigenskom testu bilo je pozitivno skoro 600 lica. Po tvrdnjama direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića, stotine naših sugrađana leči se u kućnim uslovima, a po saznanjima ISG veliki broj lica i u privatnim klinikama širom Novog Pazara, što je suprotno svim praksama lečenja ove opake bolesti.

Autopijac.com

Od početka ove godine, u novopazarskoj Opštoj bolnici, borbu sa virusom je izgubilo više od 210 ljudi, a u poslednjih dve nedelje čak njih 26. Inicijativa slobodnih građana apeluje na sve predstavnike vlasti da ostave po strani dnevnopolitička prepucavanja i da se posvete rešavanju novonastale krize u našem regionu.

Pozivamo Gradski štab za vanredne situacije da što pre održi sednicu i da u svoj sastav uključi i predstavnike nevladinog sektora kako bi se osigurao transparentniji rad i delovanje ovog tela. Sramotno je da se našem gradu i regionu, pre više od godinu dana, desio kolaps zdravstvenog sistema, a da lokalni i državni funkcioneri nisu naučili lekcije već se i dalje ponašaju bahato.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Nakon što je optužio za PERFORMANS Zukorlić stao u odbranu Adele Melajac

Nakon što je optužio SDA za politički PERFORMANS, Zukorlić stao u odbranu Adele Melajac

/VIDEO/ Enis Imamović za N1 o nezakonitom saslušanju Adele Karahmetović Melajac

/VIDEO/ Enis Imamović za N1 o nezakonitom saslušanju Adele Karahmetović Melajac