in

Lidl otvara supremarket u još jednom Sandžačkom gradu

Kroz omladinsko i žensko preduzetništvo biće otvoreno 50 radnih mjesta, 70 kroz program sa EU, a još 60 naših sugrađana biće zaposleno u novom trgovačkom objektu Lidl, koji će biti otvoren u Bijelom Polju, naglašava Smolović za “Dan”

Godina za nama bila je izazovna za Bijelo Polje sa više aspekata. Nastavljena je pandemija virusa korona, došlo je do promjene vlasti na državnom nivou, a zbog kašnjenja sa usvajanjem državnog budzeta, bili su usporeni radovi na realizaciji kapitalnih projekata koji su od suštinskog značaja za razvoj grada, kazao je u razgovoru za “Dan” predsjednik Opštine Petar Smolović.

Povodom 3. januara, Dana opštine, Smolović ističe da je, uprkos svemu navednom, lokalna uprava ispunila sve ono što je obećala građanima, a što spada u nadležnost lokalne samouprave.

– Najvažnije je da smo stabilizovali finansijsku situaciju. Redovno smo isplaćivali obaveze prema bankama i zaposlenima, sustigli smo plate, a čak smo isplatili i kamatu na kašnjenje zarada.

Nismo se zadužili ni jedan jedini cent, već se konstantno razdužujemo za nekih dva miliona eura godišnje. Takođe, nastavili smo sa smanjenjem operativnih troškova poslovanja, a povećali smo i davanja prema svim korisnicima budzeta, od sporta do socijale – ističe Smolović i dodaje da su za četiri godine samanjili broj zaposlenih u lokalnoj upravi za pet odsto.

– Imamo tu još da uradimo, tako da smo planirali otpremnine ako neko želi da ode iz Opštine. Radi se i nova sistematizacija za optimizaciju broja zaposlenih – kaže Smolović.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

MUP: Za četiri dana 2022. godine kažnjeno skoro 12.000 vozača

Podignuta optužnica protiv komandanta Drinskog korpusa VRS za zločine u Srebrenici