in

Letnje temperature i pune plaže; Ukrajinci zaboravili na rat i opustili se

Nakon što su ukrajinski branioci tokom prvog meseca rata u Ukrajini odbili ruske napade na prestonicu, Kijev rusku invaziju uglavnom samo posmatra.

Relativni mir koji vlada u gradu su njegovi žitelji iskoristili kako bi posetili kafiće i restorane i, koliko je to moguće, živeli normalno.

Na fotografijama sa obala reke Dnjepar vidi se kako su građani glavnog grada Ukrajine tokom vikenda posetili glavnu gradsku plažu kako bi plivali, igrali odbojku, sunčali se i čitali, prenosi “Jutarnji list”.

Autopijac.com

Doduše, druženja i zabave se zbog policijskog časa moraju okončati do 23 sata, ali je policija je sada popustljivija nego što je bila u ranoj fazi rata kada je rizik od pada grada bio znatno veći. Sirene za vazdušnu uzbunu oglase se često, ali se nakon njihretko kada čuje eksplozija.

“Ukrajinska pravda” piše da Spasilačke službe Grada Kijeva trenutno na gradskim plažama i dnu Dnjepra traže eksplozivne naprave.

Gradske su vlasti 8. juna objavile da su glavna gradska plaža i plaža Venecija “čiste”, odnosno da na njima nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave. Rečeno je da će akcija čišćenja javnih površina trajati dve nedelje.

Dobar deo od otprilike dva miliona građana Kijeva koji su zbog ruskih napada pobegli iz grada sada su se u njega vratili.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

(VIDEO) Čanak uživo iz Ukrajine: Ako Kijev padne, ujutro bi bio rat u BiH! Rat mora završiti smrću Putina! |

DA LI JE LITVANIJA SLEDEĆA? U Rusiji traže PONIŠTENJE NEZAVISNOSTI bivše države članice SSSR: “Ovo je direktna pretnja”