in

Kristijan Šmit uputio pismu akademicima Asimu Kurjaku i Almiru Badnjeviću: BiH su potrebni snažni i nezavisni umovi

– BiH su potrebni snažni, nezavisni umovi koji će pomoći u identifikaciji najboljih rješenja za svaki izazov s kojima bi se ova lijepa i kompleksna zemlja mogla suočiti na putu svog budućeg razvoja i napretka – stoji u pismu novog visokog predstavnika

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) uputio je pismo akademiku Asimu Kurjaku i akademiku Almiru Badnjeviću.

On u svom pismo navodi kako im se zahvaljuje na toploj dobrodošlici i dobrim željama za njegov budući rad.

Autopijac.com

– Želim Vam se srdačno zahvaliti na vašem ljubaznom dopisu, toploj dobrodošlici i dobrim željama u moj budući rad u svojstvu visokog predstavnika za BiH. Posebno cijenim podršku i pomoć koju ste ponudili u ime svoje Akademije u – kako ste to s pravom formulirali – postizanje našeg zajedničkog cilja: snažne, jedinstvene i evropski orijentirane BiH. U potpunosti se slažem sa ovom izjavama.

Uloga intelektualnih naučnih i kulturnih udruženja od najveće je važnosti za postizanje ovog cilja. BiH su potrebni snažni, nezavisni umovi koji će pomoći u identifikaciji najboljih rješenja za svaki izazov s kojima bi se ova lijepa i kompleksna zemlja mogla suočiti na putu svog budućeg razvoja i napretka. Kada je o tome riječ, koristim ovu priliku da izrazim podršku Uredu visokog predstavnika Akademiji, njenim ciljevima i aktivnostima i poželim vam puno uspjeha u radu – istaknuo je Šmit u pismu.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Turski mediji oduševljeni debijem Pjanića u Bešiktašu: Vodio je ekipu poput dirigenta orkestra

Njemačka kancelarka Merkel danas u posjeti Srbiji, planiran sastanak sa Vučićem