Krenuo sam u Sandžak, na graničnom prelazu Uvac su me uhapsili

Bivši visoki službenik Federalne uprave policije BiH Edin Vranj uhapšen je danas popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije, na graničnom prelazu Uvac, prenosi portal istraga.ba.
Kako se navodi, pre nego mu je oduzet telefon Vranj je uspeo da pošalje poruku novinaru portala. “Maločas sam uhapšen u Priboju na GP Uvac i sprovode me u Beograd zbog rating zločina”, napisao je Vranj.

Potom je u kratkoj izjavi za portal kazao da je trenutno u policijskoj stanici u Priboju.
„Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GP Uvac – uhapšen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati ambasadu BiH”, kazao je pre nego je prekinuo razgovor.
Glas Srpske je u martu 2014. objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) podnela Tužilaštvu BiH izveštaj protiv tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Himze Selimovića, kao i Edina Vranja koji je godinama obavljao funkciju načelnika Sektora kriminalističke policije FUP-a i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.

Izvor Glasa Srpske naveli su tada da je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mestima Strmica i Međeđa. Tužilaštvo BiH nikada nije podiglo optužnicu. No, nakon toga se uključilo Tužilaštvo iz Srbije koje je izdalo nalog za hapšenje Edina Vranja. (Danas)

Total
8
Shares
komentar
  1. Najgore je sto mnogi muslimani koji su branili Bosnu od četnika, i ne znaju da su na poternici srbije. A ako znaju, nije mi jasno sta ce u srbiju. Hoce li da kazu srbi nevernici, kako su opsedali Gorazde, ubijali civile, vrsili etnicko ciscenje?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts