in

“Kraj ti je karijere i života”! – Ramiz Salkić dobio prijetnje smrću:

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Ramiz Salkić, dobio je prijetnje smrću putem svog Facebook profila na dan pravoslavnog Božića, 7. januara.

Prijeteću poruku poslao mu je izvjesni Stefan Trbić prošlog petka u kojoj je pisalo:

“Previše otvoriš tvoja usta ti. Samo da znaš da ti je kraj karijere i života ped*****. RS postoji i imaće svoj pasoš jel si razumeo u usta te j…”.

U razgovoru za Oslobođenje Salkić kaže da je ovaj, kao i neke druge slučajeve prijetnji uredno prijavio službenim putem MUP-u Republike Srpske.

Ističe da ga ovakve i slične prijetnje neće omesti u širenju istine i traženju pravde za žrtve i kazne za zločince.

– Kao i kod svakog normalnog čovjeka, zabrinutost postoji, ali straha nema. Naša je obaveza da tragamo za pravdom, a pravda je eliminacija posljedica genocida, sigurno okruženje za sve ljude koji su se vratili, ukidanje diskriminacije Bošnjaka. Na tom putu nema posustajanja i odustajanja bez obzira na svakodnevne izazove i prijetnje sa kojima se čovjek susreće – kazao je Salkić za Oslobođenje.

Dodaje da od istrage ne očekuje ništa posebno jer je i u ranijim slučajevima dobijao informacije da nisu uspjeli pronaći pošiljaoca takvih poruka.

– Kada vam pred oči dođu slike onog defilea 9. januara, fašističkog pjevanja, onda vam bude potpuno jasno da su te institucije na strani onih koji šalju ovakve poruke, a ne na strani svih građana – zaključio je potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Novi Pazar: Pogledajte koliku su kaznu dobili vozači koju su vozili automobile pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci |

Novopazarske predreferendumske priče – Odanost koalicionih partnera