Izvor: RadioStoPlus
in

Kovačević (Narodna stanka):Srbija sve dublje u inflatornom tunelu, struja skuplja za firme

Kovačević je dodao da u strukturi računa za električnu energiju 52 odsto odlazi na struju, a čak 48 odsto na parafiskalne namete koje bi, kako je istakao, hitno trebalo smanjiti.

On je, uporedjujući strukturu računa za električnu energiju i računa za kafu u restoranu, naveo da je to isto kao kada bi u cenu kafe bili uračunati troškovi za „gubitke kofeina pri ispijanju kafe, gubitak kafe prilikom prolaska kroz cev aparata, doprinos za nove plantaže kafe, donošenje i odnošenje šoljice gostu, pranje šoljice…“.

„Mera koju Vlada Srbije mora hitno da donese je subvencionisanje solarnih postrojenja na krovovima industrijskih objekata i to bez uvodjenja u mrežu i sistem Elektroprivrede Srbije, jer je za dobijanje takvih dozvola potrebno mnogo vremena“, rekao je Kovačević.

Dodao je da je „struja esencijalni trošak za proizvodnju svih dobara i direktno utiče na živote i standard svih gradjana Srbije koji mogu da očekuju poskupljenje struje za domaćinstva u narednim mesecima“.

Preporučio je gradjanima da što pre obave kratkoročne planirane kupovine, jer bi već sledećeg meseca cene mogle da skoče izmedju 20 odsto i 30 odsto.

Izvor: RadioStoPlus

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Izvor: Mondo.rs

WINDOWS 11 ZVANIČNO DOSTUPNO DANAS: Evo kako ga preuzeti bez čekanja

Izvor: PPMedia

Pribojski saobraćajci dobili folimetar