in

Kosovska policija pojačava prisustvo na sjeveru /VIDEO/

Pripadnici Policije Kosova od večeras ulaze u sjeverni dio Mitrovice i Zubin Potok, sa ciljem da pojačaju prisustvo u dijelovima grada gdje živi etnički mješovito stanovništvo, među kojima su prije svega Albanci. Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo “zaštita etnički mješovitih dijelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa sjevera da se ne osjećaju bezbjedno”, ovo je za večeras potvrđeno u Policiji Kosova.

Kosovski portali saznaju od policijskih izvora da se ovo policijsko pojačanje realizuje “isključivo za etnički mješovite dijelove grada – Bošnjačku mahalu, Tri solitera i Mikronaselje, kako bi se zaštitilo stanovništvo u ovim dijelovima grada, nakon više pritužbi Albanaca iz Sjeverne Mitrovice da se ne osjećaju bezbjedno.

Neposredno pred dolazak pojačanih snaga policije sa juga, Policija Kosova najavila je ranije večeras da će povećati prisustvo u narednim danima na sjeveru.

“Prioritet Policije Kosova je da osigura bezbjednost za sve građane, pa će, ocjenjujući situaciju i trenutne trendove u sjevernim opštinama, policija narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve“, saopštila je policija ranije večeras.

Ovim povodom oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, navodeći da je pojačano prisustvo policije neophodno „nakon uzastopnih nakon uzastopnih oružanih napada na policijske službenike i građane na Sjeveru“.

„'Policija Kosova ima mandat i dužnost osigurati sigurnost, jamčiti red i vladavinu zakona. Posljednjih dana, nakon uzastopnih oružanih napada na policajce i građane na sjeveru zemlje, potrebno je pojačati prisustvo policije radi sigurnosti svih građana. Prema sada već službenom sopćenju Kosovske policije, danas je pojačano prisustvo redarske policije na sjeveru zemlje. Molimo sve građane za mir i saradnju sa Policijom Kosova koja se zalaže za red i sigurnost za sve građane bez ikakve razlike’, poručio je Svećlja u objavi na Facebooku.

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Žena umrla dok je vežbala u teretani! Sigurnosne kamere zabeležile tragičan trenutak

Muftija Dudić: Beograd se otvara prema nama, na potezu su bošnjački političari