in

Kontrolni PCR test posle sedam dana izolacije o trošku države – Sandzaklive.rs

Predlog da oboleli od kovida od sada moraju da budu u kućnoj izolaciji 10, umesto 14 dana, biće deo novog stručno-metodološkog uputstva Instituta za javno zdravlje Batut, rekao je za današnju Politiku državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Predloženo je i da se izolacija prekida desetog dana bez urađenog PCR testa. Ako neko želi ranije da prekine obavezno kućno lečenje, kontrolni PCR test može da uradi posle sedam dana o trošku države, istakao je Đerlek.

Ako je rezultat negativan, osoba se oslobađa obaveze da bude u karantinu, precizirao je on i pomenuo da osoba, posle bolničkog lečenja, neće više morati da bude u kućnoj izolaciji 14 dana, već će se smatrati izlečenom kada izađe iz bolnice.

Đerlek očekuje da će Institut Batut objaviti precizne smernice o tim novinama, koje treba da odobri Vlada Srbije, kada će se sve detaljno znati.

„Trebalo bi da bude usvojeno i da ljudi koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom budu u izolaciji sedam, umesto 10 dana“, najavio je Đerlek.

Izvor:FoNet

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

NOVI PAZAR: Sinoć zatečen veći broj lica za volanom pod dejstvom droge i alkohola

Pogledajte humorističan snimak novopazarske glumice “Nasi trotoari”