in

Konstrakta stolovi u obliku slova Z Graja i Uroš Babić Puls Srbije | Zabava

Vladimir Grajić Graja kompozitor i Uroš Babić, analitičar, komentarisali su slučaj Konstraktinih vaskršnjih fotografija.

Izvor: Youtube/Zvijezde pjevaju

Na zvaničnom evrovizijskom Tviter nalogu RTS-a objavljene su fotografije Ane Đurić Konstrakte, naše ovogodišnje predstavnice na “Evroviziji” u Torinu, kao čestitka za vaskršnje praznike, a jedan detalj privukao je posebnu pažnju javnosti.

Pojedinci su kao problem na Konstraktinim slikama videli stočiće na koje su položena vaskršnja jaja i pevačicin lavor, koji, kako se komentarisalo, nameštaj liči na latinično slovo “Z”, slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Nakon što je RTS demantovao bilo kakvu povezanost, te naglasio da su pomenuti stočići deo njihovog enterijera dugi niz godina i Konstrakta je iznela svoj stav, a sada su Vladimir Grajić Graja kompozitor i Uroš Babić, analitičar u emisiji “Puls Srbije” koja se emituje na Kurir televiziji komentarisali ovaj slučaj.

“Propaganda. Ali odavno smo svedoci da su propaganda i politika duboko ušle u sve sfere umetnosti, pa i u muziku. Prva pesma koja je na Evroviziji imala neku političku poruku, a čak je i pobedila je Toto Kotunjo, ‘Insieme’. Od tada je i politika na velika vrata ušla na pesmu Evrovizije. Nedugo potom i Srbija i Crna Gora su bile izbačene sa takmičenja 1992. godine. Ovaj spin je i potpuno očekivan”, kaže Graja.

Babić ocenjuje da je, kako kaže “u pitanju jedna velika glupost”.

Vladimir Grajić Graja istakao je da ti stočići u RTS-u postoje i ranije, a na pitanje voditelja Miloša Anđelkovića i Milice Marković koliko su ovakave optužbe nanele štete Konstrakti, Grajić je ocenio da su one neminovno načinjene.

“Toliko je sada sve to čudno, to je jedan veliki ‘nonsen’ braniti se protiv nečega što je toliko nebulozno. Ali se mora braniti. Da li ćemo povlačiti iz prodaje sve što počinje na slovo ‘Z’, da li ćemo izbaciti gradove koji počinju na slovo ‘Z’?! Ulazimo u neku paranoju svega ovoga, a zapravo je sve to spin da se zabavi jedan deo populacije. Građanstvo većinski veruje medijima koje gleda i oni koji su plasirali ovo imaju imaju za cilj da predstave Konstraktu u takvom jednom svetlu. I naravno da je to opasno. Takva jedna slika se šalje u svet, i oni koji budu hteli da glasaju za Konstraktu, gledaće je kroz prizmu onoga kako je predstavljena. Niko neće čuti saopštenje RTS, već će uzeti zdravo za gotovo tu informaciju. Šteta je načinjena”, kaže Graja.

 graja.jpg Izvor: Kurir TV printscreen

Babić je istakao da kritičko mišljenje na zapadu ne postoji.

“Pozadina je drugačije. Konstrakta nije napadnuta kao ona sama, kao umetnica, već pozicija Srbije da bi se naružila u smislu podržavanja Rusije. Porpagandne aktivnosti mogu uticati na sve sfere društva, pogortovo na zapadno društvo, koje je naučilo da je sve ono što se plasira u medijima se ne preispituje”, kaže Babić.

 uroš.jpg Izvor: Kurir TV printscreen

Graja je naveo da se Konstraktina pesma potpuno razlikuje od svega.

“Ona šalje i jednu lepu poruku o socijalnoj priči, šta je ono što kroz šta umetnik prolazi. Nastup je odlično osmišljen. Ona je pozitivna, sve je dobro osmišljeno i ne vidim način da se spreči njen odlazak”, kaže Graja, koji je istakao da nema govora o diskvalifikaciji.

“Nije bilo nikakvih komentara od Eurosonga”, kaže Graja.

Izvor: Kurir teleivizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Mondo

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Finci se spremaju u slučaju da ih Rusi napadnu

Pokrenite proces o zločinačkoj opsadi Sarajeva