in

Kon: Svi na respiratoru životno ugroženi, dečak od 16 godina u teškom stanju

BEOGRAD – Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je da su neophodne ozbilje sankcije za one koji ne poštuju epidemiološke mere.
“Svi koji su na respiratoru su životno ugroženi. Imamo slučaj dečaka od 16 godina koji je u teškom stanju”, istakao je Kon za Televiziju Pink.

Ukazao je da virus traži osetljivu populaciju i preko porodica ulazi u škole. Kon je istakao da je proces imunizacije neophodan, kao i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

“Moramo biti efikasniji i brži. Ako hoćemo neki rezultat neophodna je vakcinacija. Jasna je preporuka vakcinacije dece od 12 godina, uskoro će biti registrovana i vakcina za decu od pet do 11 godina”, rekao je Kon.

Autopijac.com

On je dodao da oni koji se vakcinišu kao mladi imaju dugotrajniji imunitet. Kon je naveo da svako ko je primio Sinofarm već posle četiri meseca može da primi buster dozu pojačanja i istakao da se to preporučuje u ovoj situaciji maksimalne cirkulacije virusa.
“Za sada ne postoji vakcina koja može dugotrajno da zaštiti ljude od korone. Vrlo je važno znati da se imunizacijom dece pravi ozbiljna barijera koja sprečava prenošenje virusa. To je daleko efektivnija i efikasnija zaštita”, objasnio je Kon.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

UHAPŠEN NOVOPAZARAC! Komšijama prijetio BOMBOM! Policija pronašla ARSENAL ORUŽJA

Merkel priznala svoju najveću korona-grešku