in

Komšić nije bio zabrinut kad sam pregovarao u Neumu, nema razloga da brine ni zbog razgovora u Briselu

Bakir Izetbegović, predsjednik SDa, na svom Facebook profilu odgovorio je na reakcije Željka Komšića, lidera DF-a, i Denisa Bećirovića, SDP-ovog kandidata za Predsjedniptrvo BiH, na Izetbegovićevu najavu da će iduće sedmice u Briselu na bilateralnom sastanku razgovarati sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhelyijem.

“Neosnovane i nepotrebne su reakcije na moju odluku da u Briselu razgovaram sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem. Kao i ranije u više navrata, odbio sam da se razgovori vode u formatu „predstavnika konstitutivnih naroda“. Sa evropskim komesarom ću razgovarati jedan na jedan.
Kao predsjednik najjače parlamentarne stranke u BiH uvijek ću razgovarati o svim pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine, i sa svima koji mogu imati utjecaj na situaciju u Bosni i Hercegovini. Ne smatram dobrom politiku samoizolacije i odbijanja razgovora.
Sa evropskim komesarom za proširenje – kojeg nismo birali mi već članice Evropske unije – razgovaraću isključivo o evropskom putu i kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine, za šta će biti neophodno urgentno usvojiti tri važna zakona u Parlamentu BiH. Od evropskog komesara ću tražiti da organizuje sastanak sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamenta BiH i iskoristi svoj utjecaj na predstavnike stranaka koje uporno odbijaju da podrže proevropske zakone.
Željko Komšić nema razloga da brine za rezultat mog razgovora u Briselu, jednako kao što nije imao razlog za brigu kada sam pregovarao o izbornom zakonu u Neumu. Jer, Komšić vrlo dobro zna da ću u svim razgovorima u kojim učestvujem uspješno zaštititi interese Bosne i Hercegovine.
Što se tiče reakcije Denisa Bećirovića, mogu samo reći da smo svi već navikli na „dobacivanje s tribina“ od strane nedoraslih populista i demagoga”, poručio je Izetbegović.

Autopijac.com

Izvor:Saff

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Da li je Šaban Šaulić bio musliman? Otkrivamo probleme oko njegove sahrane… |

/VIDEO/ Odron u Rožajama tokom izvođenja rekonstrukcije ovog dijel puta |