in

Kolašinac: Donatori koje je okupio Kasim Zoranić grade kuću za Agoviće |

Prije tri dana, usljed neispravnosti odžaka, došlo je do požara na kući petočlane porodice Agović. Pričinjena je velika materijalna šteta, a oni su, trenutno, smješteni kod rođaka. Članovi donatorske grupe, koju je početkom pandemije korona virusa osnovao Kasim Zoranić, odmah su se udružili kako bi pomogli ovoj porodici. Tim povodom, gost Vijesti RTV Novi Pazar, bio je Edin Kolašinac iz humanitarne organizacije “Otvorena ruka”.

Petočlana porodica Agović koja je bez doma ostala usled požara dobiće novu kuću. Brojni donatori i humanisti iz Sandžaka i dijaspore uključili su se u akciju. U rekordnom roku prikupljena su značajna sredstva. Narednu zimu, za razliku od ove koju provode kod rođaka, dočekaće u svom, novoizgrađenom i kompletno uređenom domu.

Akcija za pomoć petočlanoj porodici Agović iz Novog Pazara, koja je u subotu usled požara ostala bez krova nad glavom, pokrenuta je u rekordnom roku.

Faik Agović, iako još uvek vidno potresen zbog nesreće koja je zadesila njegovu porodicu, izrazio je zahvalnost svima koji su pritekli u pomoć. Priznaje, takav gest sugrađana nije očekivao.

Autopijac.com

Posredstvom wapp grupe koju je pokrenuo humanista Kasim Zoranić, a koja broji više od 260 članova, za samo četiri dana prikupljena su značajna sredstva, obezbeđen građevinski materijal a arhitektonski tim predvođenih Suatom Ljajićem u rekordnom roku izradio je plan za novu kuću.

Donatori će prema rečima Zoranića u svakom trenutku biti informisani o dinamici radova, utrošku sredstava i njihovoj nameni, kako je bio slučaj i prilikom ranijih donacija.

Akcijom koordinira humanista Edin Kolašinac. Posao će se, objašnjava obavljati po fazama, i počeće već danas.

Dokazani humanisti iz Sandžaka i dijaspore koji su ponudili pomoć posredstvom ove wapp grupe, ne žale novaca ni truda da pomognu Agovićima. Doniraju novac, građevinski materijal, nameštaj. U akciju prikupljanja novčanih sredstava i ovom prilikom uključio se Jasmin Halitović. Nemali doprinos dali su i građani koji su na društvenim mrežama podelili apel za pomoć ovoj porodici a nakon što je Radio televizija Novi Pazar u subotu objavila tekst o nesreći koja ih je zadesila.

Pogledajte video:

Izvor:SandzakDanas

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

EMA: Vakcine ne izazivaju komplikacije kod trudnica

Kako Novopazarci komentarišu rad policije i načelnika Nermina Ljajića? /VIDEO/