Ko je zapravo novopazarska učiteljica koju srpski mediji satanizuju?
in

Ko je zapravo novopazarska učiteljica koju srpski mediji satanizuju?

Gotovo da nema medija u Srbiji koji danas nije pohrlio da pod sloganom SKANDALOZNO preambiciozno objavi vijest kako se jedna novopazarska učiteljica drznula da “pogazi” državne simbole Republike Srbije. Ni sandžački mediji se nisu uzdržali da doslovno prenesu vijest ne provjerivši šta je zapravo od toga stvarno tačno.

Ko je zapravo učiteljica koju mediji u Srbiji satanizuju?

Adela Karaahmetović Melajac istaknuti je prosvjetni radnik, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru. Godinama unazad srdačno se bori da svom narodu omogući ono što mu po svim zakonima pripada, a to je obrazovanje na maternjem jeziku. Jedna je od prvih koja se kao saradnica BNV-a uključila u rad na implementaciji nastave na bosanskome jeziku. Zajedno sa svojim kolegama radila je u autorskim timovima za izradu nastavnih programa, planova i obrazovnih standarda. Koautorica je gotovo svih udžbenika za predmet Bosanski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Uzorna je građanka, supruga i majka. Nikako državni neprijatelj.

Na pomenutom snimku koji je navodno objavljen na društvenim mrežama učenici u učionici slušaju izvođenje himne sandžačkih Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”, ali se na snimku ne vidi da se himna intonira umjesto državne himne, već da je djeca slušaju u vidu kompozicije, jer je ona zastupljena u programu predmeta muzička kultura.

Mediji su neargumentirano prenijeli vijest da je učiteljica „pogazila“ državne simbole i olako pozvali na njen linč. Niko od sandžačkih političara, institucija i intelektualne elite nije se oglasio povodom lančanih medijskih napada na Adelu Karaahmetović Melajac, iako je ista ta učiteljica njihovu i našu djecu učila prvim slovima.

Izvor: SandzakDanas

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Himna ignorisana nije intonirana u školama na jugu gde se nastava odvija na albanskom jeziku

Himna ignorisana nije intonirana u školama na jugu gde se nastava odvija na albanskom jeziku

Doktoru puknuo film zbog antivaksera: Ima važnu poruku za sve njih

Doktoru puknuo film zbog antivaksera: Ima važnu poruku za sve njih