in

Ko je Elma Elfić Zukorlić, žena koju zovu „Sandžačka Hurem“

„Želim da se zahvalim svim medijima koji su bili uz mene i moju djecu i omogućili nam da se čuje i naš glas nakon iznijetih informacija da postoji sumnja da je otac moje djece, moj suprug, akademik Muamer Zukorlić umro uslijed posljedica trovanja.

Također se zahvaljujem medijima na razumijevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloljetne djece“, poručila je u novom obraćanju na društvenim mrežama Elma Elfić Zukorlić, druga žena rahmetli muftije, potpredsednika Skupštine Srbije, osnivača i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Dodala je da će najavljeni postupak ekshumacije i obdukcije pratiti njeni advokati.

Prošlog vikenda je Usame Zukorlić, najstariji sin i naslednik na mestu predsednika Stranke pravde i pomirenja, uzburkao javnost konferencijom za novinare na kojoj je saopštio da je analiza dva međunarodna instituta pokazala da njegov otac nije umro prirodnom smrću, zvanično od srčanog udara, već da je otrovan.

Nalazi su predati državnom tužilaštvu i očekuje se istraga koja bi trebalo da reši ovu enigmu. Elma Elfić Zukorlić je prvom objavom saopštila da nije bila obaveštena da je rađena bilo kakva analiza. Usame je objasnio da je ona, kao i svi članovi porodice Zukorlić, za rezultate analiza saznali neposredno pre njegovog obraćanja novinarima.

Rahmetli Zukorlić je uvek privlačio pažnju javnosti, pojavom, politikom, izjavama, ali i privatnim životom. Imao je zvanično dve supruge Umeju Abu Taha Zukorlić i Elmu Elfić Zukorlić, sa kojima je sklopio šerijatske brakove i osmoro dece. Mlađa Elma, rođena je 1980. godine u Novom Pazaru.

Poriče iz ugledne i bogate, „has pazarske“ porodice. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Diplomirala je 2007. na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Univerziteta. Master studije i doktorat je završila na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač njen rahmetli suprug. Navodno su se tu i upoznali, a ljubav se odmah rodila.

Dobili su četvoro dece. Kaže da joj je suprug uvek i u svemu bio podrška. Vrlo je zaposlena. Između ostalog je vlasnica knjigovodstvene i konsalting agencije „Elmax group“, profesorka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, drektorka humanitarne „Mufty fondacije“, predsednica Upravnog odbora vrtića „Reuda“. Od prošle godine je i pomoćnica ministra prosvete.

Nije, međutim, bila na listi kandidata za poslanike SPP, što je pojačalo spekulacije da se ne slaže najbolje sa najstarijim sinom rahmetli supruga.

Tih dana se oglasila indikativnom objavom takođe na društvenim mrežama. „Kroz historiju, imena žena vremenom su se mijenjala: Ajša, Hurem, Košem… Bile su žene koje su trebale biti zaboravljene jer su bile voljene, poštovane, uticajne; čija su mišljenja vrednovana, a koje su iznad svega bile odani prijatelji svojim vladarima…“

(Danas)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Građani Tutina o tome kako provode ramazanske dane

Iz Moskve stigla poruka za Švedsku i Finsku ukoliko uđu u NATO