in

Kasni rekonstrukcija Kule motrilje, simbola Novog PazaraNi osam meseci od ugovorom predviđenog roka za završetak, radovi na rekonstrukciji Kule motrilje, simbola Novog Pazara, nisu okončani, a ona otvorena za građane.

Sanacija i rekonstrukcija, vredna blizu 23 miliona dinara, počela je pre godinu dana, a tenderom je predviđeno da izvođač radova sav posao završi za četiri meseca.

Radove je u julu prošle godine obišla i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika Dubravka Đukanović ocenivši da je zadovoljna njihovom dinamikom i kvalitetom, najavivši da se njihov završetak očekuje u septembru.

Devet meseci od tad, a osam nakon roka, ona je ponovo obišla radove i izjavila da je, kako je preneo zvanični sajt lokalne samouprave Novog Pazara, “zadovoljstvo dinamikom radova na rekonstrukciji Kule motrilje ogromno”.

“Objekat ne samo da je obnovljen, već su radovi, koji su pri kraju, izvedeni sa izuzetnom pažnjom. Svaki deo je verno ispoštovan u odnosu na projektno rešenje i sigurna sam da će Novi Pazar dobiti reprezentativan izložbeni prostor”, poručila je bez preciziranja kada će radovi biti završeni i zašto su kasnili.

A do kašnjenja je, prema saznanjima Danasa, došlo jer su izvođači radova koristili manje kvalitetno drvo za podove, zbog čega je nadzorni organ naložio da se ono zameni kvalitetnijim i izdržljivijim.

“Pod od tog tipa drveta je bilo teže pronaći, pa je zato sve potrajalo duže. Ostali radovi su odrađeni kvalitetno, a ostalo je još da se zameni deo poda i završe elektro i vodovodne instalacije. Očekujemo da će nam za to trebati do mesec dana”, rekla nam je osoba upućena u sanaciju Kule.

Rekonstrukciju Motrilje, kule koja se nalazi na grbu Novog Pazara, finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a radove izvodi kompanija “Koto” iz Beograda.

(Danas)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Oglasio se Elmin sin Amir: STIDIM SE BRATA USAME i AMIDŽE MUHAMEDA |

Preminuo predsednik UAE šeik Kalifa Bin Zajed Al Nahjan