in

Karlovačka Kreativka stvara jedinstvene uspomene za dan vjenčanja: Vaše bukete pretvara u neodoljive ukrase

Vjerovatno su mnoge mladenke barem jednom pomislile – kad bi barem mogla zauvijek zadržati vjenčani buket. Upravo je ta misao prošla kroz glavu Karlovčanke Adriane Kolar-Combaj (27) kada se nakon vjenčanja oprostila od stabljika svojih omiljenih hortenzija, a danas tu želju, jedina u Hrvatskoj, ispunjava mnogim drugim mladenkama i svima onima koji žele sačuvati cvjetni ukras – zauvijek .

Tri godine istraživala je postupak sušenja cvijeća (jer je to kod svakog cvijeta različito), ali i rad s epoksidnom smolom koja ih tako lijepo “zamrzava” za vječnost.

Kada je nakon dugo godina testiranja bila sigurna da ima savršen poslovni plan, otvorila je zagrebački cvjetni studio Bouqueterija i istoimeni Instagram profil, a posao je toliko “eksplodirao” da je morala dati ostavku kao specijalista za javnu upravu u korporaciji.

Pročitajte takođe: Uronite u svijet prirode! Firma Nikolina iz Zagreba proizvodi neodoljive veganske i eko sapune

Proces proizvodnje traje do šest tjedana, a tehnika je, kaže Adriana, tajna.

– Kad primim nečiji buket, osušim cvijeće da zadrži boju, a zatim natočim epoksidnu smolu tehnikom koju sam dizajnirao da biljke „zapečatim“ u kalupe, tako da ostane zauvijek – objašnjava Adriana koja izrađuje sve u studiju.sklop porodične kuće uz pomoć vage pomoću koje izračunava količinu smole koju nalijeva, drveni štap i čašu iz koje je potom sipa u kalupe.

Na web stranici ima dva odjeljka – izrada po mjeri i odmah dostupan -, a izrađuje i podmetače za čaše sa sušenim narančama, a u svemu je bezrezervno podržava suprug, marketinški stručnjak. Mislav Combaj.

– Zajedno smo počeli istraživati ​​kako realizirati ideju, kontaktirao je hrvatske dobavljače smole, pomogao mi je napraviti prototipove kalupa, zajedno smo otkrili kako smola reagira, a on je odgovoran za cijeli marketinški dio – kaže Adriana, koja toliko voli biljke da sama ih je uredila i zasadila dvadesetak vrsta, pokušavajući obogatiti i proširiti svoju biljnu kolekciju

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Testirali smo Cupru Formentor 1.4 e-Hybrid DSG VZ: Moćna i grlena u zavojima, u gradu bešumna

Nana Nadarević i njena prijateljica otvorile su divnu trgovinu: najpopularniji proizvod su dizajnirali oni i zaista je svestran