in

Kamiondžija iz Srbije na Horgošu čuo buku i izašao da vidi šta se dešava: Pred njegovim očima ODIGRALA SE ŠOK SCENA

Neverovatna scena odrigrala se sinoć oko 22 časa, neposredno ispred graničnog prelaza Srbije sa Mađarskom, ispred Horgoša, kada se na kolovozu odjednom pojavio veliki broj migranata koji su pretrčavali autoput.

Na toj deonici se u tom trenutku našao i veliki broj kamiona, što je ove ljude izložilo dodatnoj opasnoti.

– Čuo sam buku, kako lomi nešto pozadi i udarce. Izašao sam iz kamiona da vidim šta se dešava i zatekao ogromnu grupu migranata koji preskaču dubok kanal, uništavaju zaštitnu ogradu, a zatim pretrčavaju autoput, na kom se saobraćaj velikom obzinom odvija.

Nosili su merdevine, vukli jedni druge kao da ih neko juri, sva sreća da u brzoj traci neko nije nastradao. Nikoga nisu dirali, iako je nekoliko njih nosilo fantomke, dok su drugi bili zamotani skroz, samo su se oči videle. Nosili su palice i svi su opremljeni rančevima. Prelazili su autoput od Horgoša ka Kelebiji – kazao je Zoran Šolajić za RINU.

On dodaje da je sve trajalo oko dvadeset minuta, a da je za to vreme autoput pretrčalo oko 500 migranata.

– Prelazili su u talasima, na svaka dva minuta po njih pedeset. Sa sobom su nosili nove aluminijumske merdevine koje koriste za preskakanje barijera, i za ulazak u kamion sa gornje strane, čak čekaju i na mostovima kako bi naskočili. Spremni su na sve, čak se podvlače i pod vozila kako bi se prevezli – ističe Zoran.

Kamiondžije koje voze ka ovom graničnom prelazu, ali i ka Hrvatskoj, kažu da su ovakve situacije su sve učestalije, a da im migranti prilikom transporta nanose ogromne probleme.

– Pored materijalne štete koju čine, sečom cerada i drugim delima, pokušavaju na sve moguće načine da nas zloupotrebe, kako bi se prebacili u Mađarsku ili Hrvatsku. Kada stignemo na granicu i pronađu migrante koji su “uleteli” u kamion, kazne nas, i te kazne nisu male – dodao je on.

(Rina)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

“ZNAM DA JE DJEVOJČICA I DA JE ROĐENA ZDRAVA. NISAM JE NI POGLEDALA” – Bolna ispovijest žene koja je svoju bebu ostavila u porodilištu

Nijemci o crnom scenariju u BiH: Bošnjačka većina bi bila sposobna za odbranu