in

KAKO DA KUPITE IPHONE 13 PRO ZA DUPLO MANJE PARA: Trik za koji ni Apple nema rešenje

Apple je juče na konferenciji predstavio novu generaciju iPhone 13 telefona, pametni sat, tablete i još mnogo toga, i dok su svi bili oduševljeni uređajima, oni koji su pažljivo pratili detalje mogli su da primete nešto interesantno.

Ovogodišnja postava iPhone 13 telefona je kao i ona od prošle godine podeljena na “obične” i Pro modele, sa razlikom u telefoto kameri, novom ekranu sa osvežavanjem na 120 Hz, opcijom za više memorije, tipom materijala korišćenom za kućišta i, po prvi put, jačom hardverskom osnovom.

I dok celu iPhone 13 liniju uređaja pokreće novi Apple A15 Bionic čip, Pro modeli imaju GPU sa jednim jezgrom više, što obećava bolje performanse u grafički intenzivnim aplikacijama (igrama). Ono što je bilo iznenađenje su cene iPhone 13 modela koje su ostale identične kao kod prethodne generacije, a iznenađenje za Evropljane su i cene koje su najavljene kod nas.

Novi iPad i iPad Mini

Međutim, za sve koji su pomno pratili prezentaciju od samog početka, Apple je predstavio i novi iPad i iPad Mini. I dok je iPad 2021 dobio hardversko unapređenje u vidu A13 Bionic čipa i True Tone prilagođavanja boja, iPad Mini je sve iznenadio. Ovaj omaleni tablet je, u odnosu na prethodni model dobio povećanje ekrana u kućištu manjih dimenzija, pa sada ekran broji 8,3 umesto 7,9 inča, sa mnogo manjim okvirima, posebno sada kada je eliminisan fizički taster na dnu.

Kombinacija dve unapređene kamere od 12 MP je još jedna novina, a najveće unapređenje vidimo na hardverskom planu, jer iPad Mini počiva na istoj osnovi kao i iPhone 13 Pro. Njega pokreće A15 Bionic čip sa petojezgarnim GPU-om, a dolazi u verziji sa WiFi i sa 5G konekcijom.

I ako se sada već pitate zbog čega vam sve ovo pričamo kada naslov glasi “Kako da kupite iPhone 13 za duplo manje para”, ako do sada niste ukapirali, odgovor je jednostavan – kupite iPad Mini. Ovaj omaleni tablet deli hardversku osnovu sa iPhone 13 Pro modelima, ima 5G mogućnosti i ne zaostaje previše za iPhone modelima.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Slovenija zabranila točenje goriva vozačima koji nemaju covid-potvrdu

Bojan Čečarić pojačao redove Novog Pazara