in

Kad šejtan izgovori svoje posljednje riječi usred Džehennema

Piše: dr. Mustafa Mahmud / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Na kraju, kada se dogodi Sudnji dan, šejtan će pred svim ljudima koji će toga dana biti okupljeni na jednom mjestu, priznati šta je učinio svojim žrtvama, kao što se navodi u ajetu: ”I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: ‘Allah vam je pravo obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazivali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim.’ Nevjernike, sigurno, čeka bolna patnja.” (Ibrahim, 22.)

Tako će se spustiti zavjesa svršetka na veliku dramu postojanja koja je trajala generacijama i stoljećima od Adema, alejhi selam, prvog čovjeka, do pečata Allahovih poslanika, Muhammeda ibn Abdullaha, sallallahu alejhi ve sellem. Kolosalnim riječima od kojih pucaju srca i sveukupnim prizorom koji će djecu učiniti sijedom.

Tada ćemo vidjeti šejtana kako govori usred Džehennema, i čut ćemo njegove posljednje riječi, njegov bolni krik: ”Nevjernike čeka bolna kazna! Nevjernike čeka bolna kazna!”

Stoga, ne zavaravaj se i znaj da je šejtan činjenica, a ne legenda i izmišljotina.

Džehennem je istina, i kazna je istina!

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Uhapšen vlasnik kafane u Novom Pazaru! Policija mu pronašla drogu

Poglavar muslimana u Rusiji Rawil Gaynetdin: Islamski svijet očekuje pobjedu Rusije u Ukrajini!