in

Kada je vidio šumara navukao fantomlu i dao se u bijeg

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona optužilo je Adnana Muratović da je upotrebio silu te spriječio šumara u obavljanju redovnih poslova i nanio mu tjelesnu povredu.

U potvrđenoj optužnici se navodi da je Muratović 9. februara tekuće godine automobilom Golf 2 bez registarskih oznaka prevozio drvne sortimene u mjestu Daleć, u općini Novi Travnik, te u trenutku kada ga je rejonski šumar F.B. zaustavljao kako bi istog kontrolisao Muratović je, kako se navodi u optužnici, navukao preko glave fantomku kako ga šumar ne bi prepoznao.

Pucao da prestraši šumara

Vožnju je nastavio prema mjestu Opara, u tom trenutku iz nepoznatog vatrenog naoružanja ispalio dva pucnja da bi prestrašio šumara. Zatim je zaustavio vozilo i prilikom izlaska iz vozila krenuo je prema šumaru F.B. psujući majku i govoreći mu kako ga ne smije pratiti.
Govorio je i kako mu više ne smije pisati prijave a zatim ga udario stistnutom pesnicom dva puta u stomak, što je kod šumara rezultiralo lakšom tjelesnom povredom.

Kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora

Adnan Muratović  optužen je da je počinio   krivično  djelo  sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ iz člana 358.  stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, za koje je istim Zakonom propisana kazna zatvora od 6 (šest) mjeseci do 5 (pet) godina.

Optužnica je potvrđena od strane Općinskog suda Travnik.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

BRUKA ZA DOKTORE! Od 1.344 zaposlena u novopazarskim zdravstvenim ustanovama samo tri dobrovoljna davaoca krvi

Bošnjaci moraju njegovati bošnjački svijet