in

Još uvijek bez odluke ko će raditi put Novi Pazar – Raška

Javno preduzeće “Putevi Srbije” ni dva meseca po isticanju roka za prijavu kompanija za rehabilitaciju magistralnog puta Raška – Novi Pazar nije donelo odluku kome će poveriti taj posao.

Podsećamo da su zvanične ponude dostavile turska kompanija “Tašjapi” koja je za taj posao tražila 2.648.867.135,71 dinara bez poreza na dodatnu vrednost, odnosno, oko 22,4 miliona evra i “Novi Pazar put” čija je ponuda iznosila 1.966.074.337,87 dinara, odnosno, blizu 16,7 miliona evra.

“Postupak evaluacije pristiglih ponuda je u toku. Dinamika postupka uslovljena je propisanim procedurama međunarodnih finansijskih institucija”, odgovorili su nam iz “Puteva Srbije”.

Radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca dužine 17,9 kilometara trebalo bi da traju 16 meseci, a obuhvatiće uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvođača se očekuje i da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Radovi će biti finansirani iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Republike Srbije.

Izvor: Radiostoplus

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

ALARMANTNO! Iz minuta u minut raste broj zaražene dece

Direktorka bolnice u Batajnici: Više nema slobodnih mesta