in ,

Jezivi prizori iz BiH: Klizište zatrpalo dva automobila, potopljen I restoran sa jagnjadima na ražnju (Video)

U Donjoj Jablanici večeras je vladala prava drama u restoranu “Kovačević”, kad su oborinske vode iznad magistralne ceste M-17 počele navirati u objekat gdje se peku janjci.Zaposlenici su pokušavali spasiti inventar i janjetinu s ražnja ali cijelu situaciju dodano im je otežao nestanak električne energije.
Iz Civilne zaštite Jablanica za Klix.ba kažu kako su oborinske vode iznad magistralnog puta M-17 prodrle u ugostiteljski objekat tokom večernjih sati i pričinile veliku materijalnu štetu. Slično se desilo i na brojnim drugim mjestima na području Jablanice.

@crnahronika

Donja Jablanica. Potopilo i pečenje #crnahronika

♬ original sound – Crna Hronika

“Sve ekipe su na terenu i pokušavamo spasiti šta se spasiti da”, kazali su nam iz Civilne zaštite Jablanica navodeći kako sve službe toga grada kao i brojne stanovnike čeka neprospavana noć zbog straha od poplavna i odrona na brojnim lokalitetima.
Štete koje su nastale, kako nam je kazano, bez sumnje će se danima zbrajati, a Štab Civilne zaštite neprestano koordinira i ako bude potrebe spreman je proglasiti i stanje elementarne nepogode.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Od ponedeljka kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova

Čanak: Crkva da plaća porez, a ne da ruši obrazovni sistem Srbije