in

Jevrejski TERORISTI-naseljenici napali palestinsko selo i ranili dete

JERUSALIM – Desetine jevrejskih naseljnika napale su danas palestinsko selo na okupiranoj Zapadnoj obali, bacali kamenice na vozila i kuće i ranili nekoliko ljudi, uključujući malo dete. Na snmiku napada, koji je objavila izraelska organizacija za ljudska prava Becelem, vidi se kako nekoliko napadača sa maramama na licu baca kamenice.

Izraelski vojnici su bili medju naseljenicima, a na snimku deluje da nisu ništa učinili da ih zaustave. Organizacija Becelem je navela da su izraelski vojnici suzavcem rasterivali palestinske stanovnike i uhapsili najmanje jednu osobu.
Vojska Izraela je odbila da komentariše napad, saopštivši da još prikuplja informacije.

Lokalni palestinski aktivista Sami Hureini rekao je da je grupa jevrejskih naseljenika napala palestinskog pastira kraj sela Mufakara i zaklala četiri njegove ovce, a potom upala u selo i napala stanovnike palicama i kamenicama. Četvorogodišnji dečak je prebačen u bolnicu sa povredom glave.

Lokalni palestinski zvaničnik Muhamed Amr rekao je da je cilj današnjeg napada naseljenika da primoraju Palestince da odu kako bi bio otvoren put za podizanje novih jevrejskih naselja. Oko 500.000 jevrejskih naseljenika živi na okupiranoj Zapadnoj obali koju je Izrael osvojio u ratu 1967. godine.

Na Zapadnoj obali živi i 2,5 miliona Palestinaca koji žele da ta teritorija bude deo njihove buduće države. Uz 120 legalnih naselja, radikalniji jevrejski naseljenici su osnovali desetine divljih naselja u ruralnim područjima Zapadne obale, a izraelske vlasti oklevaju da ih evakuišu u strahu od sukoba.

Palestinci i medjunarodna zajednica sva jevrejska naselja smatraju nelegalnim i preprekom za mir.

Beta

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Novi podaci – Evo koliko je danas novozaraženih u Novom Pazaru, a koliko u drugim gradovima

Alen Tahirović ponovo napadnut – Nasilnik napravio haos u školi / VIDEO