in

Je li ovo najljepša zagrebačka koncept trgovina? Boška Bahtijarević sa svojim izlogom poziva na ljepše, toplije dane

Autopijac.com

Jedna od najljepših trgovina u Zagrebu, concept store Vaše arhitekte i cvjećari Boške Bahtijarević, ima novu odjeću. Njegov izlog nedavno je prepun tropskog zelenila, palminog lišća, šarenog cvijeća, papagaja i visećih svijeća. Njime Boška poziva na tople, sunčane dane ljeta, tokom kojih ćemo svi na trenutak zaboraviti svoje brige i poželjeti odmor u nekoj dalekoj, egzotičnoj zemlji. Ali za sve one koji u ovom trenutku neće moći krenuti na to putovanje, Boška je osmislila mali tropski raj u srcu Zagreba.

– Imao sam puno lošeg vremena i čeznuo sam za suncem. Zbog toga mi je inspiracija za izlog bila tropska šuma puna papagaja i neobičnog cvijeća – kaže Boška Bahtijarević, koja je prošlog ljeta otvorila koncept trgovinu Tvoje, nakon 12 godina bavljenja arhitekturom.

To je mjesto koje liči na cvjetnu galeriju, ali to je trgovina u kojoj, osim cvijeća, možete kupiti i razne sitnice za dom. Smješteno usred zagrebačke Dizajn četvrti, Tvoje je vrlo brzo postalo omiljeno mjesto mnogih ljubitelja ljepote.
– Ideja da pokrenem nešto svoje rodila se krajem 2018. Tada sam radila u arhitektonskom studiju Arhitektri, čiji sam bio jedan od osnivača, ali došlo je do zasićenja poslom. Oduvijek sam voljela cvijeće pa sam upisala tečaj za aranžera cvjećara u Pučkom otvorenom univerzitetu i shvatila da je to ono što želim raditi – kaže Boška koja već dugo i pažljivo bira brendove predmeta za dom koji nude njena trgovina konceptom.

Pročitajte takođe: Zagrepčanka, fascinirana cvijećem, svoj je san pretvorila u stvarnost: ‘Sad škare uvijek nosim u torbi’

Autopijac.com

Među njima su mnogi koji nikada prije nisu bili u Zagrebu, poput ogledala, posuđa i vaza Nkuku, jastuka, tanjura i zdjela Madam Stoltz, čaša i šalica Shabby Chic Maroko, lanenih stolnjaka i ručnika Magic Linen …

Ipak, trenutno je najpoznatiji po lijepim, neobičnim buketima koji često sadrže cvijeće koje se rijetko može vidjeti u klasičnim cvjećarima. Svijetlo smeđe ruže, crni kelj, bordo hortenzije, kosmos, svijetlozelene ruže čije glave podsjećaju na božure … Neka njeni buketi budu drugačiji.

– Nijedno nije isto, a inspiracija zavisi od ponude, ali i od mog raspoloženja. Moje omiljeno cvijeće je narandžasti tulipan, ali je najljepši sam po sebi, bez ikakvog pribora. Ipak, najviše volim prošetati livadom i brati poljsko cvijeće. Zbog toga u torbi uvijek nosim makaze – kaže Boška koja je nedavno u svom domu podno Sljemena za Gloriju DOM uredila prekrasan cvjetni uvodnik i snimila video u kojem naše čitatelje uči kako napraviti lijep buket od obično vrtno ili livadsko cvijeće.

Pročitajte takođe: Ljepota od koje zastaje dah! Boška Bahtijarević vas uči kako brzo složiti jedinstvene cvetne aranžmane

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Na testu plug-in hibridni Audi A3: S 204 KS uvijek ima daha, a samo na struju prelazi 67 km

Marijana Mikulić otvorila je vrata našeg zagrebačkog stana nakon preuređenja