in

Izljevi bijesa na ruskoj TV nakon gubitka nacionalnog ponosa, bilo je i suza

Bombardirajte Kijev, uništite im željezničke pruge. Niti jedan evropski lider više ne smije tamo doći – urlikala je voditeljica Rossiye 1

Pokaže li se točnim da je raketna krstarica Moskva potonula zbog ukrajinskog napada, bit će to najveći ratni brod potopljen u posljednjih 40 godina. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je sinoć da je Moskva potonula za vrijeme pokušaja tegljenja u luku po olujnom vremenu.

Rusi tvrde da je komandni brod ruske Crnomorske flote prethodno teško oštećen u požaru koji je izazvala eksplozija streljiva. Ukrajinski izvori navode da je požar rezultat njihovog napada protubrodskim raketama Neputun.

Kako god bilo, gubitak Moskve nenadoknadiv je udarac za Rusiju i velika pobjeda Ukrajine.

Zapadne analitičare posebno je začudilo što u Kremlju nisu ni pokušali zataškati činjenicu da su izgubili brod, a koliko je Ruse zabolio gubitak kultnog ratnog broda, dovoljno govore i emisije u jutarnjeg programu ruske državne televizije. Takvi izljevi bijesa dugo nisu viđeni.

– Bombardirajte Kijev, uništite im željezničke pruge. Niti jedan europski lider više ne smije tamo doći – urlala je voditeljica Rossiye 1.

Gosti emisije nisu se dali navući i dalje su ponavljali rusku verziju priče da je Moskva izgubljena zbog požara i nevremena. Međutim, Vladimir Bortko, filmski redatelj i bivši zastupnik u parlamentu poprilično iznervirano je rekao da je ovo veliki udarac nacionalnom ponosu.

– Moskva je nekada bila simbol moći i ambicije, a sada leži na dnu mora. Upravo je sudbina Moskve dobar razlog za rat! – rekao je Bortko koji se i u emisiji rasplakao.

Sv

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sandžaklija Selman Sijarić zbog besparice i nepokretnog oca švercovao drogu

Milorad Dodik uputio kletvu svakom Srbinu koji bi…