in ,

Izgradnja tunela Rožaja – Peć sve je izvesnija

“Vlade Crne Gore i Kosova biće posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju vezu između dvije države i utiču na njihov jači ekonomski razvoj. Danas sam sa premijerom Albinom Kurtijem razgovarao o planovima za izgradnju puta između Rožaja i Peći, kao i Plava i Dečana.” – napisao je na svom twitter profilu premijer Crne Gore Dritan Abazović u okviru učešća na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Abazović je ranije za kosovske medije rekao da je za Crnu Goru od velike važnosti nastavak izgradnje puta Plav – Dečani ali da je još značajnije otvaranje tunela Rožaje – Peć, na čijoj relaciji se trenutno nalazi jedina veza regionalnim putem između Crne Gore i Kosova.

“Mislim da je važno izgraditi tunel između Rožaja i Peći. To je veoma važan ali i stari projekat. Ja ću razgovarati sa premijerom Kurtijem i siguran sam da bi evropske institucije doprinijele ovom projektu, ako ne sve, onda dijelimično. Ljudi ne bi morali da idu na teškim putem između Rožaja i Peću, već bi brzo i jednostavno mogli da pređu tunel”, izjavio je tom prilikom Abazović.

Autopijac.com

Trenutno, vožnja između Rožaja i Peći traje sat i deset minuta i potrebno je preći 46 kilometara. Izgradnjom ovog puta, vrijeme vožnje bi se smanjilo dva do tri puta.

Слика може припадати 3 особе и текст који гласи „Dr Dritan Abazovic @DritanAbazovic Vlade ME XK u biće posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju vezu između dvije države utiču na njihov jači ekonomski razvoj. Danas sam sa premijerom @albinkurti razgovarao o planovima za izgradnju puta između Rožaja Peći, kao Plava Dečana. 08:31 PM May 24, 2022 Made with Kizie.co 239 7“

Rožaje Free Press

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

HOROR U SEVERNOJ MITROVICI Nakon svađe ubio brata blizanca i oca

SRBI LJUTI ZBOG MERLINA I CRNOGORSKE ZASTAVE…