in

Istina ili politička igra

Novi Pazar, ali i cijelu Srbiju, u nedjelju su potresle dvije šokantne vijesti – jedna da je Rasim Ljajić, osnivač Sandžačke demokratske stranke, doživio tešku saobraćajnu nesreću, a druga da je vrlo moguće da je rahmetli muftija Muamer Efendija Zukorlić nije umro prirodnom smrću.da je otrovan teškim metalima. Vijest o trovanju muftije Zukorlića objavio je njegov sin Usama, inače aktualni čelnik očeve stranke.

Nakon objave ove vijesti građani i mediji ostali su uskraćeni za brojne informacije vezane uz ovu informaciju, s obzirom da predstavnici medija pokušavaju doći do bilo kakve informacije, ali nailaze na neodaziv članova obitelji i stranačkih funkcionera.

Mišljenja građana Novog Pazara, odakle je Zukorlić, podijeljena su – jedni kažu da su od samog početka sumnjali da je bivši muftija otrovan, a drugi da je sve dio političkih igara.

Mirza Selimović kaže da je i prije političara i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, doslovno dan nakon Zukorlićeve smrti, sumnjao da je muftija otrovan.

“Šešelj je na televiziji nekoliko dana nakon što je muftija preselio na bolji svijet rekao da je otrovan, a ja sam to rekao dan poslije. Vidio sam muftiju nekoliko dana prije smrti baš ovdje na trgu, izgledao je živahno i pozdravio se s nama, nije bilo šanse da je umro prirodnom smrću”, kaže Mirza za naš portal.

Nakon objave vijesti nitko iz obitelji Zukorlić ili njegove stranke nije odgovarao na brojne pozive i poruke, osim glasnogovornika koji je rekao da će se Usama Zukorlić sljedećih dana obratiti medijima, te da nikome iz stranke nije dopušteno govore o ovom slučaju s obzirom da je, kako su naglasili, riječ o obiteljskoj stvari. No, u međuvremenu je stigla informacija da je Zukorlićev sin podnio sudsku prijavu protiv NN osoba.

Građani imaju mnoga pitanja, a jedno od njih je zašto se očekivala ovakva informacija i zašto je objavljena na dan kada je Rasim Ljajić doživio tešku saobraćajnu nesreću. Takvo pitanje postavlja Sead koji kaže da je sve dio političke igre.

“Sve je ovo igra za vas, tko je još u nedjelju dobio rezultate analize?” “Ako ih je dobio u petak, zašto se očekivalo da će biti objavljen u nedjelju, baš kada je Rasim doživio nesreću i kada su nam sve oči i misli bile usmjerene na to hoće li Rasim preživjeti”, ističe Sead.

Samir B. za naš portal kaže da je u ovom slučaju sve moguće – i otrovno i ne.

Sve je moguće, pa i da je i da nije otrovno, jednostavno mi nema smisla da bi uz toliku sigurnost koju je imao, i lokalnu i državnu, bio otrovan, rekao nam je Samir. kratko.

Mnogi građani nisu željeli pred kamere, kažu da je tema prilično osjetljiva i da svojim izjavama ne žele vrijeđati obitelj i ljude koji su ga podržali, s obzirom da je muftija uživao veliko poštovanje u ovom gradu. .

Iako smo e-mailom poslali pitanja vezana za ovaj slučaj Stranci pravde i pomirenja, još nismo dobili odgovore.

Ranije danas obitelj Muamera Zukorlića objavila je da je podnijela sudsku prijavu protiv NN osoba. Tužiteljstvu su dostavili i analize krvi na osnovu kojih su izrazili sumnju da je Zukorlić otrovan.

Do sada se vjerovalo da je Zukorlić preminuo od posljedica srčanog udara. Umro je u novembru prošle godine.

(Nova)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Dobar odziv dobrovoljnih davalaca krvi i u mjesecu ramazanu

Strašni zločin bez kazni za ubijenu mladost