in

Ispravljena informacija o stranačkom skupu Gradskog odobra SPP u prostorijama FIS-a – Sandzaklive.rs

Nakon pisanja portala , Agencija SANA je priznala grešku i, na zahtjev Stranke pravde i pomirenja, objavila ispravku informacije objevljene sinoć, u vezi skupa Gradskog odbora SPP-a u Novom Pazaru održanog u prostorijama Fakulteta za islamske studije.

Agencije SANA navodi da je tehničkom omaškom njihovog novinara, u spornoj vijesti, objavljeno da je skup održan, umjesto u Amfitetatru Fakulteta za islamske studije, u prostorijama SPP.

“Vjerujemo da je nenamjerna omaška rezultat promjene mjesta održavanja skupa koji je prvobitno planiran u prostorijama Stranke, kako je i naznačeno u pozivu, ali je zbog neočekivano velikog broja prisutnih zvanica i gostiju u zadnjem trenutku promijenjeno mjesto održavanja skupa, te da je sala iznajmljena za potrebe održavanja stranačkog skupa”, navode iz agencije SANA.

U agencijskom saopćenju navedeno je i da SPP poručuje “da je ova stranka bila, ostala i bit će garant očuvanja i povraćaja Vakufske imovine Islamskoj zajednici, te da je svako insinuiranje o mogućoj uzurpaciji Vakufa od stranje nje, samo jeftin zlonamjeran novinarski spin, kojim se želi umanjiti važnost i veličanstvenost sinoćnjeg skupa”.

Agencija SANA se izvinila svojim čitateljima i klijentima zbog netačno prenijete informacije.

Međutim, javnost je ostala uskraćena za informaciju na osnovu čega je stranački skup jedne stranke održan u prostorijama Islamske zajednice.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU? Sutra odluka o modelu nastave za iduću nedelju

Novi Pazar: Vozio DROGIRAN i bez vozačke dozvole!