in

ISPOVIJEST MLADIĆA KOJI JE DOBIO MAJMUNSKE BOGINJE: BIO JE TO NAJGORI BOL NA SVIJETU

Nadam se da niko neće proći kroz šta sam ja prošao – kaže Kyle Plank (26) iz Njujorka, koji se oporavio od majmunskih boginja.

On ističe da je osjetio “najgore bolove” u životu” i izražava žaljenje zbog zakašnjele reakcije zdravstvenih vlasti kada su se pojavili prvi slučajevi ove bolesti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Za bolest koja je endemična u dijelovima Afrike Plank je saznao kad su objavljeni prvi slučajevi u Evropi i Sjedinjenim Državama, uglavnom među homoseksualcima.

Bio sam malo zabrinut da bi to moglo da utiče i na nas ovde, pogotovo što sam član LGBT zajednice – rekao je on u intervjuu za AFP, a prenosi “Newsbeast.gr”.

Krajem juna, „odmah posle Pridea”, Plank je osjetio prve simptome. Odmah se testirao na koronavirus, ali je test pokazao da je negativan. Groznica i otečeni limfni čvorovi naveli su ga da razmisli o mogućnosti da je možda dobio majmunske boginje. Prvi ljekar kojeg je posjetio rekao mu je da prati kako simptomi napreduju, ali osip koji se pojavio poslije četiri dana povišene temperature više nije ostavljao nikakvu sumnju.

Dan kasnije, proširio su se po cijelom tijelu, na oko 30 mjesta – opisuje Kyle Plank.

Još jednom se testirao i 6. jula počeo je da koristi antivirusni lijek koji je eksperimentalno odobren protiv majmunskih boginja.

Autopijac.com

Iako mu je liječenje brzo donijelo olakšanje i bolest se postepeno povlačila sa blažim simptomima, Plank opisuje kako je zbog majmunskih boginja oko sedam dana trpio “najgore bolove u životu”.

Kupao sam se šest-sedam puta dnevno, to mi je jedino pružalo olakšanje – objašnjava i dodaje da je liječenje bilo baš iscrpljujuće.

Ujedno, strahovao je da bi i njegov cimer mogao da bude zaražen, iako je znao da se virus prenosi samo bliskim kontaktom.

On smatra da je njegov slučaj bio “relativno blag” zbog brze dijagnoze i liječenja. Priznaje da „mnogi imaju mnogo gore iskustvo”.

Izvor Hayat

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

PREOKRET – Ukrajinci vraćaju svoju teritoriju

I danas toplo sa temperaturom do 40 stepeni, lokalno mogući pljuskovi