in ,

Islamofobija u BiH je veća nego u evropskim zemljama

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović reagirao je na izjavu Stjepana Kljuića na Face TV-u o nespojivosti obavljanja funkcije ministrice za odgoj i obrazovanje sa nošenjem mahrame, hidžaba.

– Ovo što je izašlo na vidjelo sa Stjepanom Kljuićem je za svaku osudu, ali nije ništa novo. To muslimani, koji nisu na političkim pozicijama, svakodnevno doživljavaju“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović za portal Radiosarajevo.ba.

Pogledajte, dodao je, portale i na njima komentare.

– Islamofobija je u BiH možda i veća, nego u evropskim zemljama. Muslimanima se svakodnevno negira njihovo ustavno pravo na slobodu vjere i njeno upražnjavanje u javnom prostoru. Mediji snose veliku odgovornost za to. Kada se to događa, voditelji bi trebali odmah prekinuti emisiju i dati do znanja da to ne može proći. Ovako su samo suučesnici, jer toleriraju to što islamofobi rade – zaključio je reisu-l-ulema Kavazović u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Kljuić je gostujući Face TV-u, između ostalog, kazao “Ja kada vidim onu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo, zabrađena. Pa šta ona misli, šta misle ona inovjerna djeca, kad je vide… Pa to se pojačava.”

Izvor:Saff

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Retrovizor! Zukorlić i Jusufspahići zajedno sa Rasimom Ljajićem, Aidom Ćorovi i Safetom Biševac

Dvojica se trkali motorima: Troje poginulih, među njima dijete (3), čuju se jauci