in

Islamofobija i antisemitizam Dodika

Stranka za Bosnu i Hercegovinu oštro osuđuje navode iz pisma člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koje je ovih dana uputio premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, a odnose se na islamofobiju i antisemitizam.

Iz SBiH ističu da u svom pismu upućenom mađarskom premijeru, Dodik između ostalog navodi: “Slažem se s tobom da Evropa odobrenim imigracijama radi i na ukidanju svoje biološke budućnosti zasnovane na hrišćanskim vrijednostima i načelima… Mađarska je prepoznala da je pravi način biološkog obnavljanja nacije vlastiti pojačani natalitet, a ne uvoz ljudi s drugih područja, iz drugih kultura, civilizacija i nehrišćanske vjere. Republika Srpska prepoznaje te vrijednosti kao svoje i u granicama svojih mogućnosti.”

Autopijac.com

– Kako nazvati ovakve izlive mržnje nego čistim fašizmom. Dodik ovim iskazuje direktnu netrpeljivost prema pripadnicima svih ostalih religija osim prema hrišćanima. Njegovi stavovi nedvosmisleno predstavljaju neviđenu islamofobiju i antisemitizam, iako živi u državi koja je vjekovima bila dom jevrejima, muslimanima, katolicima, pravoslavcima i svim drugim ljudima bez obzira na vjersko opredjeljenje.

Izvor:Saff

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Djeca “po kazni” spavaju na betonu

Novopazarka osvojila zlatnu medalju