in ,

ISG “Novopazarska Opšta bolnica je ponovo u kolapsu” TRAŽIMO SMENU RUKOVODSTVA

Inicijativa slobodnih građana poziva Ministarstvo zdravlja da hitno smeni rukovodstvo Opšte bolnice jer je ova zdravstvena ustanova ponovo u kolapsu. Pozivamo i lokalne političare da utiču da dođe do smene direktora Opšte bolnice i da makar jednom pokažu da im je stalo do života građana koje predstavljaju, a ne da iznova plasiraju obmane i laži.

Prema saznanjima ISG, na svim odeljenjima gde se leče kovid pacijenti nema dovoljno aparata za kiseoničku podršku (high-flow aparati), a na starom Grudnom odeljenju nema nijedna maska za kiseonik. Više lekara i medicinskih tehničara iz Opšte bolnice nam javlja da se boje da će se broj žrtava u narednim satima i danima višestruko uvećati. ISG stalno prima njihove poruke u kojima se primećuje da su vidno potreseni i da će se situacija pogoršavati. Opštoj bolnici nedostaje i veliki broj medicinskih tehničara, a lekari su izmoreni i pod velikim pritiskom.

Veliki broj pacijenata je životno ugrožen, a na većini odeljenja ponovo je kolaps i to zbog ponašanja direktora Opšte bolnice koji ne želi da zatraži pomoć od Ministarstva zdravlja. Inicijativa slobodnih građana podseća javnost da je tokom jučerašnjeg dana umrlo četvoro lica, a da je juče, nakon više od godinu dana, oboren rekord od 200 novih pregleda. Tokom poslednjih nedelju dana, 18 lica je izgubilo život, u bolnici se nalazi skoro 200 pacijenata, a nekoliko stotina je na kućnom lečenju. Prema saznanjima ISG, veliki broj naših sugrađana se leči u privatnim klinikama, što je suprotno svim pravilima i praksi lečenja ove opake bolesti.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Vučić: Izbori 3. ili 17.aprila

Počelo suđenje za pokušaj ubistva ispred zgrade Policijske uprave Novi Pazar