in ,

INSTAGRAM OTKAZAO POVRŠENJE: Prevlačenje prema gore ulazi u istoriju, zamijenjeno naljepnicom u obliku veze

Društvena mreža Instagram ogromnu popularnost stekla je kopijom Snapchat aplikacije, koju je Facebook tim nazvao Story.

U Story objavama posebno popularna opcija je bila Swipe-up tj. pristup sadržaju iza priče prevlačenjem nagore i posećivanjem internet adrese, koji je sad ukinut.

Globalno je Instagram Swipe-up ukinut 30. avgusta, ali je korisnicima u Srbiji i regionu promena vidljiva tek ovih dana, sredinom septembra, nakon ažuriranja aplikacije.

Swipe-up je zamenio stiker, odnosno sličica ili standardan beli balončić na dnu stranice sa linkom, koji poziva korisnike da kliknu na njega. Prikaz i jednog i drugog stila možete videti u našoj galeriji, a važno je da znate da pristup linku, umesto “svajpa“ može da izgleda i drugačije, u zavisnosti od toga kako vlasnik profila tj. stranice bude želeo da ga napravi.
Korisnici će tako biti u prilici da okače stiker ili sličicu gde god požele na Instagram Story i iskoriste ih za swipe-up tj. posetu eksternom linku. Kompanija Instagram promenom swipe-up u sličice želi da kreatorima sadržaja omogući više kontrole u njihovim pričama, ali i da Instagram mrežu osveži i učini zanimljivijom i manje uniformisanom.

Da li i vi već vidite ovu Instagram promenu?

Izvor: mondo.rs

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Turska: Više od 84,8% ljudi primilo bar jednu dozu vakcine

Grom usmrtio 47 ovaca