in

INSTAGRAM OPET KOPIRA TIKTOK: Svakim danom sve više liči na tiktok

Nesumnjivo je da je Instagram najpopularnija aplikacija za deljenje slika na svetu, ali je izgleda plan da svoju dominaciju proširi i na kratke video snimke.
Ukoliko ste gledali TikTok video snimke, u poslednje vreme postalo je popularno da narator koristi robotski glas. Sigurni smo da ima korisnika kojima se nova opcija sviđa, kao i onih kojima nije po volji, i to je sasvim OK.

Jedna od novosti koju Instagram kao platforma uvodi u sklopu svoje ekspanzije na kratke video klipove je upravo robotski glas. U objavi na ovoj mreži sa zvaničnog Instagram creators naloga navodi se da je korišćenje zvuka jedan od najzabavnijih načina da se kreira kratki video, pa zbog toga Instagram lansira dva nova alata za zvuk nazvana “Zvučni efekti” (Voice Effects) i “Tekst u govor” (Text to Speech).

Korišćenje novih alata je lako, i sve što treba da uradite je da pokrenete Instagram, odete u Reels, ubacite tekst i onda odaberete opciju da taj tekst pretvorite u govor. AKo ste zaboravili, pogledajte kako se dodaje muzika u Instagram Story.

U nezavisnoj izjavi, predstavnici kompanije koja stoji iza Instagram društvene mreže rekli su da algoritmi više neće da promovišu video snimke koji imaju TikTok žig, što je popularni trend sa kojim se Instagram susreće. Neki kreatori su počeli da prave video snimke za TikTok i onda ih dele na Instagramu, što nikako nije nešto što se sviđa ovoj mreži, čiji su kratki video snimci Reels zamišljeni kao mnogo više nego mesto za upload snimaka sa drugih mreža.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Poslanik optužio Imamovića da pokušava da otme biračko tijelo Muamera Zukorlića

(VIDEO) Enis Imamović: Danas je opasno biti Bošnjak u Srbiji