Inspekcija pooštrila kontrolu tržnih centara, marketa i ugostiteljskih objekata

Foto: Mediji

Inspekcija počela sa pooštrenom kontrolom sprovođenja epidemijskih mera, a u fokusu su sada tržni centri, gradski prevoz, prodavnice i ugostiteljski objekti.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, rekao je danas da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana – preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji, od toga nemali broj u Nišu, sigurno desetak privrednih subjekata, odnosno pravnih lica.

To su, kazao je za RTS, kazne od 300.000 i 150.000 dinara, ali je bilo kažnjavanja i korona redara koji nisu poštovali svoje obaveze.

“U javnom saobraćaju je određeni broj građana dobio kaznu kao fizička lica od 5.000 dinara i vozači gradskog saobraćaja, ne samo u Nišu, već i u Kragujevcu, Novom Sadu”, rekao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, za ova dva dana izuzetno je bio veliki broj nadzora, 30 odsto veći, izvršeno je preko 4.500 nadzora tokom petka i subote, broj izrečenih prekršajnih nadzora je 100 odsto veći, preko 21 milion dinara prema svim akterima koji nisu poštovali propise uredbom vlade i naredbom ministra zdravlja.

(Tanjug)

Total
6
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts