in

INCIDENT U SJENICI! Simpatizerka SPP upala u skupštinsku salu i nasrnula na odbornika

Dogodio se i incident, kada je simpatizerka Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sadija Halilovic ušla u salu i odborniku Fadilu Nikšiću, koji je istupio iz te stranke rekla da će mu decu zvati izdajnicima. Nikšić je verbalno uzvratio na ove uvrede.

Ovo nije prvi put da Halilovićeva vređa odbornike. Nedavno je sa skupštinske govornice vređala odbornike opozicije.

Skupština u Sjenici kasni već tri sata.

Nešto pre 13 sati u salu su ušli visoki funkcioneri SPP, među kojima je bio i Edin Đerlek, koji je pokušao da pregovara sa do skora svojim stranačkim kolegom Nikšićem.

“Meni su ljudi sinoć ovde psovali majku. Ja neću preko svog obraza”, bio je izričit Nikšić.

Napetost i neizvesnost prisutni su pred početak novog zasedanja lokalnog parlamenta, nakon odluke Predsedništva SPP o isključivanju nekadašnjeg vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenica Nusreta Nuhovića iz članstva te partije, zbog, kako su naveli, aktivnosti koje je preduzeo na obaranju vlasti, a koje su za cilj imale “isključivo lični interes”.

Autopijac.com

SPP je ovu odluku donela u nedelju.

Nuhović je pre toga smenjen i sa mesta načelnika lokalne samouprave što je izazvalo reakciju petoro odbornika SPP u Skupštini Opštine Sjenica, predvođenih Fadilom Nikšićem, koji su najavili da će u lokalnom parlamentu delovati samostalno.

Oni su tada saopštili da je Nuhović smenjen jer je odbio da dodeli ugovor kompaniji “Divlja rijeka” u vlasništvu člana Opštinskog veća Nuradina Kurtovića zbog sukoba interesa, te da je na njegovo mesto postavljena osoba koja ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Uskraćivanjem podrške tih petoro odbornika ugrožena je vladajuća većina, koju čine SPP, Srpska napredna stranka i Grupa građana “Bez diskriminacije”.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sir koji se proizvodi u Srbiji je najskuplji na svijetu, kilogram košta čak hiljadu eura

Ispitaj prijatelja prije nego što ti zatreba, jer se prijatelj postaje nakon iskustva i provjere