in ,

IMAMOVIĆ U SARAJEVU NA NAJVIŠEM NIVOU: Sastao se s Kavazovićem i Izetbegovićem

blank

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović imao je sastanke na najvišem nivou u Sarajevu početkom ove nedjelje.

Na sastanku u Centrali SDA Bosne i Hercegovine Imamovića je dočekao predsjednik Bakir Izetbegović a na sastanku je bilo govora o trenutnom političkom situacijom i izazovima sa kojima se Bošnjaci suočavaju u zemljama u kojima djeluju. Pored Imamovića sastanku su prisustvovali i drugi predstavnici Bošnjaka u regiji.

Autopijac.com

Imamović je istakao da se nastavlja “jačanje naših veza, a današnji sastav pruža ogroman potencijal na tom polju.”

Imamovića je primio i reis IZ u BiH Husein ef. Kavazović, a prema riječima Imamovića “mudrost Reis-ul Uleme Husein ef. Kavazovića je veliko blago, a čast koju nam u ramazanu ukazao danas predstavlja veliki motiv i ohrabrenje”.

Inače posjeta Imamovića Sarajevu je počela s iftarom kod bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake koji je u svojoj kući organizovao za predstavnike Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije i SAD-a.

Bratsku atmosferu, razgovor i druženje pored domaćina Abdulaha Skake i njegove porodice, upotpunili su Nedim Mušić predsjedavajući Upravnog odbora Savjetodavnog vijeća za BiH iz Sjedinjenih Američkih Država, Denis Striković član Upravnog odbora Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije, Sead Šahman potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, Armin Hodžić predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske, Daim Luçi zamjenik ministra kulture iz Sjeverne Makedonije, Emir Aščerić odbornik u Skupštini Grada Novog Pazara, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Haris Šabanović, prof. dr. Sedad Dedić direktor Političke akademije SDA, hafiz Burhan Šaban, sekretar Parlamentarne skupštine BiH Mirza Imamović i Faruk Redžić član povjereništva SDA Stari Grad.

Izvor: Sandzacke.rs

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pozvao sam Dodika da ne formira vojsku RS, prihvatio je

DA LI JE ADMIR MURATOVIĆ SVOJOM OSTAVKOM U SPP-u NAJAVIO OTVARANJE NOVE POLITIČKE OPCIJE?