Hrvati o Vulinu: Jedan od najgorih političara, sklon suludim izjavama

Hrvati o Vulinu: Jedan od najgorih političara, sklon suludim izjavama

Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ovih dana ponovno daje zapaljive izjave u javnosti, te promoviše svoju ideju „srpskog sveta“, a za sve je povod dešavanje na Cetinju u Crnoj Gori, piše Index.rh.
Vulin je tako još jednom u javnosti ponovio koncept „srpskog sveta“, nove verzije velikosrpske politike, po kojoj je Beograd glavni grad svih Srba, a Srbija njihova matica, koja ima pravo mešanje mešanja u unutrašnja pitanja susednih država, a kako bi navodno zaštitila prava Srba.

Zapravo ne čudi što se nakon sukoba na Cetinju povodom ustoličenja mitropolita SPC-a Joanikija Aleksandar Vulin gura pred mikrofone i kamere. Njegova politička specijalnost je uvek bila „dolivanje ulja“ na vatru. Sada to čini u svojevrsnom duplom pasu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji Vulinu pušta da daje sulude izjave, kakve su i za njega samog, inače sklonog suludim izjavama, ipak previše.

Danas je Vulin nastavio u istom tonu, odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih poslova Gordanu Grliću Radmanu, koji se, u skladu sa svojim intelektualnim kapacitetima, neki dan nakon nereda na Cetinju zapitao: „Što bi to (srpski svijet) trebalo značiti? To bismo hteli da znamo.“, zapitao se on.

Vulin je poručio da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je „odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, na ćutnju o zločinima u Oluji, na podsmevanje poklanim podrinjskim Srbima“.

„Srpski svijet nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da Velika Albanija ne prođe bez brane i otpora. Da, kada se Srbi u Republici Srpskoj prisiljavaju, pod pretnjom robije, da prihvate da su genocidan narod, da ih ima ko okupiti i ohrabriti da budu jedinstveni“, naveo je Vulin.

Vulin je istakao i da je to „politički miran i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u službenu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme Crkva, a da se Srbi izvan Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihova postojanja zatiru“.

Total
21
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts