in

HO Hasene podijelila 2700 predramazanskih paketa širom Sandžaka

Kao i svake godine humanitarna organizacija Hasene tradicionalno je podjelila pred Ramazanske pakete socijalno uroženim poroicama širom Srbije . Ova hairli akcija je završena prije nekoliko dana, u kojoj je podeljeno  2700 paketa siromašnima i socijalno ugroženim porodicama.

U Beogradskim i novosadskim džematima podijeljeno je 1000 paketa, u polimskom kraju podijeljeno je 600 paketa u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu 800 paketa u preševskoj dolini su podijelili 300 paketa socijalno ugroženim porodicama.  Ova hairli akcija je postala i tradicija naše humanitarne organizacije hasene, gdje je svake godine  obraduje sa namirnicama 3.000 porodica.

Pakete su dijelili posmatrači iz Njemačke, Holandije i Švedske zajedno sa volonterima i uposlenicima Hasene-a što je dalo posebnu čar i vrijednost ovoj hairli akciji.

Pored ramazanski paketa Hasene organizuje ove godine blizu 2.500 iftara u Sandžačkim gradovima.

Humanitarna organizacija hasene takođe stipendira i preko 160 jetima svakog mjeseca do svoje 16 godine.

U toku je i renoviranje osnovne škole u Muru gdje je za izmenu stolarije i renoviranje unutrašnjosti učionica izdvojila 20.000 EUR. Ovi radovi bi trebalo biti završeni u narednih 10  dana. Ovo su samo neki od hairli projekata koje je započela ova organizacija nadamo se da će njen uticaj u Sandžaku narednom periodu biti još veći.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by hasene

Đerlek: Želimo da vjerujemo da udes Ljajića i Fehratovića nema veze sa trovanjem Zukorlića |

Rekordna seča amazonske prašume