in

HEROJ DANA! Albanac ušao u vatru kako bi spasio Srpkinju u Švicarskoj |

Albanca s Kosova koji živi u Ženevi u Švicarskoj, tamošnji mediji smatraju herojem jer je riskirao život da bi spasio jednu Srpkinju.

Mexhid s Kosova prije nekoliko dana vidio je dim kako izlazi iz stana i čuo pozive u pomoć jedne žene i bez razmišljanja je ušao između plamena i dima kako bi spasio Ivanu, prenosi Zeri.info.

“Neko je vikao sa jednog balkona. Dim je izlazio kroz prozor dolje, potrčao sam i ušao, bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga pronaći. Izašao sam da odahnem i vratio se, tada sam Ivanu mogao odvući do prozora, ali ne i izvući je. Jedan komšija mi je dao vlažnu krpu, opet sam otišao jer sam mislio da je dijete još u stanu, a onda su stigli i vatrogasci”, rekao je Mexhid švicarskim medijima.

Portal 20min.ch je prenio da je priča tim ljepša što je Ivana Srpkinja, a Medžid Albanac s Kosova, narodi koji su ratovali međusobno.

Ovaj 26-godišnjak, koji je također bio u bolnici na jedan dan, naravno nije znao za Ivanino porijeklo.

“Čak i da sam znao, ništa se ne bi promijenilo. Nisam mislio. Trebalo je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno”, kaže on.

Mexhid nije samo ugrozio svoje zdravlje ovom prilikom. Bez dokumenata je i nije imao interesa da bude razotkriven. Danas se nada da mu njegov altruizam neće naškoditi.

“Nikad ga neću razočarati”, kune se Ivana.

Izvor info-ks.net

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

IUNP: Mi i Mešihat trpimo napade od onih kojima je bio zabranjen prilazak rahmetli Muftiji

Ne možete sjediti na dvije stolice, mi nismo glupi