in ,

Haradinaj o skidanju tablica iz Srbije: Sada nema nazad

Bivši kosovski premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Vlada Kosova odluku o reciprocitetu u vezi automobilskih tablica u odnosu sa Srbijom donijela zbog predizborne kampanje i poručio da sada nema nazad.
Vrijeme je za kampanju, premijer je to iskoristio i u parlamentu, ali bez obzira na razloge konačno se sprovodi Ustav. Uspostavili su reciprocitet i sada nema nazad, rekao je Haradinaj, prenosi Ekonomija online.

Haradinaj smatra da je vlada Aljbina Kurtija vrlo oprezna u odnosima sa Srbijom, posebno u pogledu ekonomskih interesa, i da je pomogla Srbiji ukidanjem taksi, a potom i drugim olakšicama.
On ističe da postoji mnogo dokaza da je vlada Kurtija naklonjena Srbiji i dodaje da je uvođenje reciprociteta bilo očekivano.
“Mislim da je Kurti razmazio i Srbe na sjeveru i Srbiju, a današnje radnje su posljedica prethodnih dogovora, nisu novi rezultat već posljedica, zbog čega ne vidim zašto bi Srbija trebalo da izražava nervozu, ovo se očekivalo”, rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo online. (A1)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Bivši premijer Srbije: Skidanje tablica je Vučić potpisao prije pet godina

Kako provjeriti je li vas neko blokirao na Facebooku?