in

HAOS NA GRANICAMA, ČEKA SE I DO 3 SATA Ovo je “najkritičniji” prelaz

Usled pojačanog saobraćaja tokom letnje sezone, na izlaz iz Srbije najviše se čeka na jugu zemlje, na Gradini i na Preševu, a za ulaz u našu zemlju najduže kolone su na Horgošu.

Već treći dan traje prava opsada na Horgošu na ulazu u zemlju. Trenutno se na izlaz iz Mađarske čeka oko sat vremena a na ulaz u Srbiju 45 minuta.

U protekla 24 sata u zemlju je ušlo 27.000 putnika, u 7.000 putničkih vozila i 80 autobusa. U 80 odsto slučajeva to su stranci, koji tranzitiraju ka Turskoj, Albaniji i Bugarskoj.

Tu su i naši državljani koji su na privremenom radu u inostranstvu i turisti iz Poljske, Češke i Slovačke.

Većina putnika koja je ušla na Horgošu dolaze na Gradinu i odatle izlaze iz Srbije.

Od popodnevnih sati na Gradini je kolaps, kolona je duga pet kilometara. Za sada putnici čekaju oko tri sata.

Horgoš

I međuprostor između Srbije i Bugarske je potpuno pun, tako da od toga kada će preći srpsku granicu zavisi od ažurnosti bugarske policije i carine.

Autopijac.com

Neke procene su da bi sutra trebalo da bude manja gužva, ali za sada to niko ne može da potvrdi, jer još uvek vozila pristižu i njih policija kontroliše u tunelu kod Dimitrovgrada, tako da oni sukcesivno dolaze na granični prelaz da se ne bi dodatno pravila još veća gužva.

Na prelazu Preševo, vozila koja idu ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj čekaju oko 90 minuta. Kraće je zadržavanje na ulazu u zemlju, oko 40 minuta.

Prema poslednjim podacima, na graničnom prelazu Jabuka na ulaz se čeka 40 minuta, a na Gostunu na izlaz 30 minuta, saopšteno je iz Auto moto saveza Srbije.

Na Graničnom prelazu Kotroman, na ulaz i izlaz za putnička vozila i autobuse čeka se 45 minuta.

Teretna vozila na graničnom prelazu Kelebija na izlaz iz zemlje čekaju 60 minuta, u Šidu na izlaz 120 minuta, Batrovcima na izlaz 60 minuta.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja.

Preševo

Izvor Blic

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ruža je izvela prevaru vijeka: Smislila je “savršenu laž” uzela milijarde i nestala bez traga

Pogledajte kako je Bjelopoljac sakrio drogu u automobilu