in ,

Gradonačelnik Novog Pazara i ministar građevine dogovorili hitne mjere za poboljšanje saobraćajne sigurnosti u gradu

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, izjavio je za A1 da je na sastanku sa ministrom građevine, Goranom Vesićem, dogovoreno da se odmah postave sedam platformi (usporivača) u naseljima Mur i Selakovac, kao i ograda u blizini Osnovne škole “Jošanica” kao hitne mjere. On je dodao da su u Ministarstvu građevine obećali i trotoare na magistralnim putevima, te da će biti raspisan tender za brzu saobraćajnicu Novi Pazar- Kraljevo.

Delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem, razgovarala je sa ministrom Vesićem o problemima sa magistralnim putevima u ovom gradu. Na sastanku su doneseni niz zaključaka, rekao je Biševac za A1.

“Ministar je donio hitne mjere koje treba odmah realizovati. Te mjere se odnose na sedam platformi, odnosno usporivača brzine, kao i ograda u blizini Osnovne škole ‘Jošanica’, gdje smo u vašem prilogu mogli da vidimo koliko je opasna staza kojom se deca kreću. Pored usporivača, uradiće se i signalizacija pored svih kritičnih mesta u gradu, tačnije tamo gdje je bilo najviše saobraćajnih nesreća, poput Teferidža. Ovi usporivači će biti postavljeni kod škola u naseljima Mur i Selakovac, kao i na mjestu gdje je nedavno poginula petnaestogodišnja djevojčica”, rekao je Biševac za A1.

On je naglasio da su ovo mjere koje će se odmah realizovati, a tačan datum zavisiće od vremenskih uslova. Biševac kaže da su donijete i mjere koje će se realizovati u narednom periodu, poput trotoara na magistralnim putevima, te da će već 10. januara biti otvoren tender za projektovanje brze saobraćajnice Novi Pazar- Kraljevo, kao i mnogi drugi projekti.

Sastanak delegacije Novog Pazara sa ministrom Vesićem iniciran je od strane ministra Huseina Memića nakon stradanja maloljetne djevojčice i protesta građana.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Četnici Dušan Sladojević, Slavko Aleksić i Risto Lečić osuđeni na pet mjeseci zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje u Višegradu

Tijelo nestalog poštara Miloša Stamatovića pronađeno u blizini obale rijeke u Botunu