in

Građani Šutenovca: Niko ništa nije uradio, 100 ministara sad da dođe, džaba

blank
Foto: RTV Novi Pazar

Građani Šutenovca, u kojem se danas izlila Jošanica, kazali su da godinama ništa nije urađeno kako bi se spriječilo plavljenje tog dijela Novog Pazara, kao i da se ni prilikom ovog izlivanja nije adekvatno reagovalo.

Oni su, tokom razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, rekli da je jutros, kada je počeo da raste vodostaj Jošanice, izostala pomoć lokalnih organa, prenosi radio Sto plus.

Autopijac.com

“Boga mi je danas trebalo neko da priskoči. Niko nije došao, možda su prolazili autom, ja sam cio dan bio ovdje, sam sam štitio. Trebalo je da dođe neko da pomogne, tražili smo pijesak, bar da kupimo, nisu htjeli ni džakove da nam dostave, molili smo, bar pijesak, da sami napunimo džakove. Tako je bilo, ne mogu da pričam nešto što nije”, rekao je jedan mještanin tog naselja.

Na opasku da je “pala velika kiša”, on je odgovorio da se “vremenska prognoza znala od ranije i da je trebalo da se spremimo”.

Njegov komšija rekao je da se korito Jošanice ne čisti godinama i da ljetos nisu sprovedene nikakve mjere kako do izlivanja te rijeke ne bi došlo.

“Dok ne poplavi, nema nikog, a kad poplavi svi dođu. Slušali su prognozu, najavljivali su velike padavine, niko nije doneo džak peska, a sad kad se ovo desilo, svi došli, tako se ne rešavaju problemi. Niko ništa nije uradio, 100 ministara sad da dođe, badihava (džaba)”, rekao je on.

Gašić je obećao da će država pomoći da se saniraju posljedice poplave, da se očiste poplavljeni tereni i najavio da će biti urađene sve kako bi se spriječilo izlivanje Jošanice.

“Tu smo da pomognemo, ali i vi morate da vodite računa, da ne bacate smeće, da ne pravite nelegalne mostove preko rijeke, da ne sprečavate ‘Srbijavode’ da rade svoj posao, da seku stabla koja smetaju. ‘Srbijavode’ će raditi na korićenju od proljeća, u donjem dijelu toka nismo danas imali problema”, rekao je Gašić.

U Novi Pazar bi uskoro trebalo da stigne i ministar odbrane Miloš Vučević, kao i inžinjerijske jedinice Vojske Srbije koje će biti angažovane na sanacije štete i sprečavanju daljeg izlivanja reka na teritoriji ovog grada i Tutina.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Vojska i policija pomažu u odbrani od poplava u Novom Pazaru

Vučević, Gašič i Memić obišli poplavljeni Tutin