in

Građani se okupili ispred zgrade Predraga Kona uzvikujući “Uhapsite Kona” (VIDEO)

Ispred zgrade epidemiologa Predraga Kone okupilo se nekoliko građana koji su uzvikivali “Uhapsite Kona” i “Mengele, Mengele”.

Ispred zgrade se nalazi nekoliko policajaca, koji čuvaju ulaz u zgradu.

Demonstranti su rekli Konu da ih više ne može dijeliti i dijeliti.

– Došli smo jer vi već 19 mjeseci na nečastan i korumpiran način vodite ovu pandemiju. Svakim danom je sve više oboljelih i umrlih, a vi poduzimate nemedicinske mjere. Do te mjere se miješate u zakon da želite da izazovete građanski rat, rekao je jedan od studenata protesta i poručio da svi treba da podnesu ostavke.

Jedan od učesnika protesta rekao je da će od večeras, koliko je potrebno, dolaziti ispred svojih kuća dok ne povuku nacističke mjere.

– Po cenu života nećemo prihvatiti kovid kamp koji nam spremaju, poručili su.

Prema rečima korisnika društvene mreže Tviter, koji tvrdi da je uživo pratio uključivanje pojedinih stranica koje su bile na licu mesta, iako je protest počeo ispred zgrade Skupštine u Beogradu. Kako dalje tvrdi autor tvita, oni su o svojim namjerama obavijestili policiju.

„Ovo je neprihvatljivo. Doktor Kon bi trebao barem da podnese ostavku zbog svog (nečinjenja), ali ovo je hajka koja bi mogla ugroziti njegovu sigurnost. Takve stvari ne smeju da se dešavaju u Srbiji“, istakao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, putem svog naloga na društvenoj mreži Tviter.


Na okupljanje građana reagovao je Dragan Šutanovac koji je na svom Tviter profilu napisao „Kako su užasna ova okupljanja i maltretiranje lekara, njihovih porodica i komšija! Šta je sljedeće, ulični sukobi?”

Kako je istakao Janko Veselinović, predsjednik Pokreta za promjene, iako smatra “da Predrag Kon treba da odgovara krivično”, kao i “cijela ekipa, koja se zove ‘Krizni štab'”, te dodao ” sve sa Kisićem”, smatra da je ostavljanje građana ispred svoje stambene zgrade od strane epidemiologa Kone “žrtvovanje”.

(Daanas)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

20 nevjerovatno dobrih i praktičnih proizvoda koje ćete odmah poželjeti kupiti

Protivnici kovid propusnica i večeras se okupili ispred stana člana Kriznog štaba Branislava Tiodorovića