in

Grad Novi Pazar organizuje besplatnu školu plivanja u zatvorenom bazenu OŠ “Bratstvo”

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar pokrovitelj je besplatne škole plivanja za osnovce, koja je počela prethodnog vikenda u zatvorenom bazenu Osnovne škole Bratstvo.
“Plivanje spada u osnovi deo obrazovanja, pa je neophodno da deca rano proplivaju. Projekat je krenuo ovog meseca i trajaće do kraja školske godine”, rekla je predsednica novopazarskog Sportskog saveza Amela Terzić.

Besplatnu školu plivanja tokom vikenda u narednom periodu organizuje novopazarski Sportski savez, u saradnji sa gradskom Ustanovom za sport, Savezom za školski sport, Osnovnom školom Bratstvo i plivačkim klubovima iz Novog Pazara.
“Trenutno su u fokusu učenici četvrtih razreda. Svaka od gradskih osnovnih škola imaće po mesec dana na raspolaganju, a osim besplatne obuke neplivača predviđen je i rad s decom koja već plivaju”, naveo je direktor Osnovne škole Bratstvo Dejan Kulundžić.
Besplatna plivačka obuka dece predviđena je subotom i nedeljom u dve grupe – od 10 do 11 i od 11 do 12 časova.
“S decom rade licencirani treneri iz ‘Delfina 2007’ i ‘Novog Pazara’. Ideja o besplatnoj školi plivanja nije nova, ali nije je bilo moguće realizovati koristeći samo otvoreni bazen tokom leta”, pojasnila je Emka Bugarić iz pazarskog Saveza za školski sport.
M. Minić

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

OVO JE MAJA KOJU JE MONSTRUM BACIO U IBAR Ljubomorni Tutinac je lišio života!

Huligani uništili table na prostorijama Ljajićeve SDP u Beogradu