in

Grad Novi Pazar odbio da izda građevinske dozvole Opštoj bolnici

Odeljenje za urbanizam i izgradnju lokalne samouprave Novog Pazara odbilo je da izda Opštoj bolnici građevinske dozvole za dogradnju postojećih i izgradnju novih objekata zbog nepravilnosti u dostavljenoj dokumentaciji, piše radio Sto plus.

Ta zdravstvena ustanova podnela je Odeljenju zahteve za građevinske dozvole za izgradnju nove Hirurgije, Zgrade specijalnih bolnica i klinika i dogradnju i rekonstrukciju Internog odeljenja, ali su oba zahteva odbijena jer “nisu ispunjeni formalni uslovi za dalje postupanje”.

Zahtev za izgradnju novih zdravstvenih objekata odbijen je, između ostalog, jer Opšta bolnica nije vlasnik zemljišta na kojem planira gradnju, već Republika Srbija, što nije dostavljena i pravilno potpisana sva tehnička dokumentacija i što ne dostaje ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Ovi razlozi, osim dokaza o vlasništvu nad parcelom, uz to što Opšta bolnica nije uplatila taksu od 5.000 dinara, navedeni su i u obrazloženju odluke o odbijanju izdavanja građevinske dozvole za dogradnju i rekonstrukciju Internog odeljenja.

Ovo odeljenje odbilo je da izda građevinsku dozvolu i Gradu Novom Pazaru za rekonstrukciju i izgradnju Doma zdravlja. Taj zahtev je odbijen jer Grad nije dostavio ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Izgradnja i dogradnja ovih objekata predviđena je prvom fazom rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru koja je, prema ranijim najavama, vredna 25 miliona evra.

U drugoj je planirana izgradnja novog dečijeg, infektivnog i grudnog odeljenja, a u trećoj rehabilitacionog centra i garaže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom poslednje posete ovom gradu da će “država uložiti oko 70 miliona evra u izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru”.

Izvor: Radiostoplus

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Pristupanje novih članova nije priprema za rat

Čačanin kažnjen sa 100.000 dinara zbog kradje kilograma pršute