in

GOOGLE RASPOREDI PREMIJERA PIXEL 6 ZA 19. OKTOBAR: Stižu novi telefoni i sve o čipu Google Tensor

Poziv za virtuelni događaj koji će se održati 19. oktobra u 10 sati ujutro u pacifičkoj vremenskoj zoni, ili u 1 sat po lokalnom vremenu, danas je stigao u e -poštu novinara.

Izvor: SmartLife / Google

Kao i Apple, Google će prenositi svoj događaj uživo kada predstavi svoje nove telefone, koje smo već imali prilike vidjeti, barem što se tiče izgleda i važnijih specifikacija. Ono što zasad znamo je da oba telefona pokreće novi čipset Google Tensor, a postojat će dvije verzije telefona: Pixel 6 i Pixel 6 Pro.

Tri kamere ili dve kamere

Pro model ima tri kamere, dok Pixel 6 ima dvije, po uzoru na Apple iPhone konkurenti. Glavna i širokokutna kamera prisutne su na oba modela, dok je Pro također obogaćen zumom, odnosno telefoto objektivom, za špijuniranje susjeda u zgradi preko puta.

Google se fokusirao na novi telefon na Tensor čipsetu, odnosno na njegove mogućnosti kao što su mašinsko učenje i umjetna inteligencija (AI). Google tvrdi da će ova specifična poboljšanja značajno poboljšati mogućnosti kamere, glasovne komande, prijevod, diktiranje i druge stvari.

Manji, Pixel 6 model ima ekran od 6,4 inča i brzinu osvježavanja od 90 Hz, dok Pixel 6 Pro ima ekran od 6,7 inča sa osvježavanjem od 120 Hz. Oba telefona će koristiti novi Google Material UI na operativnom sistemu Android 12, a Google dodaje da novi uređaji imaju više nivoa hardverske sigurnosti od bilo kojeg telefona na svijetu. O baterijama se ne zna mnogo, ali poznato je da će Google krenuti putem koji je prokrčio Apple i hoće izvadite punjač iz pakovanja.

As u rukavu

Google je puno rekao o svojim telefonima, ali to ne znači da ne kriju neke poslastice sačuvane za premijeru. Primijetili smo da se o Pixel softveru najmanje govori, pa nas ne bi iznenadilo da Google svoje adute krije u softverskim mogućnostima svog novog uređaja, posebno u nečemu što konkurencija još uvijek nema.

Pixel 6, Pixel 6 Pro
Izvor: YouTube / The Verge

S druge strane, ne zna se mnogo o telefonu kada je u pitanju hardver, kao i o tome hoće li Google predstaviti još jedan uređaj pored Pixel 6 i Pixel 6 Pro ili ne. Dvije godine se pričalo da Google samostalno radi telefon sa fleksibilnim ekranom, jer je Android sada sazreo za ozbiljne promjene korisničkog sučelja i funkcionalnosti koje je potrebno prilagoditi ovim uređajima. Međutim, kako stvari stoje, velike su šanse da ćemo fleksibilne Pixel telefone gledati već sljedeće godine.

Izvor: mondo.rs

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

DRAGAN BURSAĆ: Tepanje je genocidu – desilo se to što se desilo

Mediji: Zna se ko je ubio porodicu Đokić