in

Godinu dana bez optužnice zbog smrti vojnika na Pešteri

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je povodom godišnjice smrti Dejana Stojkovića na poligonu Pešter, koji se ugušio nakon što se u vojnom vozilu aktivirao sistem za gašenje požara, da njegove kolege nemaju dilemu da je izgubio život “usled niza propusta u rukovođenju i komandovanju”.

Autopijac.com

„Iako se u javnosti uveliko govori o razlozima i uzrocima zbog kojih je Dejan poginuo, i nakon godinu dana o tome jedino ćute u drugim mizernim slučajevima izuzetno efikasni Inspektorat odbrane, Vojni disciplinski sud i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, koje još nije podiglo optužnicu, niti se znaju odgovorni za Dejanovu smrt, iako oni nesporno postoje“, navodi se u saopštenju.

VSS je pozvao Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru da, „ako ima časti i malo nezavisnosti“, podigne optužnicu i da od nje odmah odustane, a da dalje gonjenje odgovornih prepusti porodici pokojnog Dejana Stojkovića, starijeg vodnika prve klase Vojske Srbije (VS), i pravnom timu koji im sve vreme pruža pravnu pomoć.

„Uvereni smo, da bi advokati porodice Stojković vrlo brzo označili odgovorne za Dejanovu smrt, i slučaj priveli kraju“, piše u saopštenju.

VSS navodi da se na primeru ove pogibije najbolje vidi da „Vojska Srbije ne služu svojoj ustavnoj svrsi, već sitnim interesima pojedinaca koji nisu njen deo i kojima i po cenu najveće žrtve, slepo služe pojedini generali“.

Vodnik Dejan Stojković poginuo je tokom priprema za združenu taktičku vežbu sa bojevim gadjanjem „Munjeviti udar 2021“, tako što se u borbenom vozilu BVP M80A ugušio, nakon što se u tom vozilu aktivirao sistem za gašenje požara Halonom.

Izvor: radiostoplus.com

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Rusima se svi smeju – Ruska protivzračna odbrana uništava vlastiti položaj (VIDEO) – Sandzaklive.rs

Sve će biti Rusija, osim Kosova, Srbi su naša braća